18.7.2017 klo 12:22
Uutinen

Pekingin talviolympialaiset lähestyvät: Suomalaisyrityksiä houkutellaan mukaan viralliseen kongressiin

Suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus hakea lisänäkyvyyttä Kiinan markkinoilla, kun Pekingissä järjestetään talviolympialaisten virallinen kongressitapahtuma.

Suomalais-kiinalaisen elinkeinoelämän businesverkosto WSIF ry järjestää yksinoikeudella Pekingin 2022 talviolympialaisten virallisiin järjestelyihin kuuluvan messu – ja kongressitapahtuman Suomen osaston. Tapahtumalla on Kiinan valtion myöntämä virallinen status.

WSIF:n mukaan kyseessä on merkittävin virallinen talvisen teollisuuden ja kulttuurin näyttely ja konferenssi Kiinassa. Nyt yhdistys etsii suomalaisia tuotteita ja palveluita, joilla on menestymisen mahdollisuus Kiinan markkinoilla. Osastolla on tarkoitus esitellä suomalaista urheilua, liikkumiseen liittyviä palveluita ja tuotteita, teknologia-osaamista, rakentamista ja matkailua.

– Tämä on iso ponnistus. Mukaan tapahtumaan ovat tulossa ainakin Reima, Iso-Syötteen laskettelukeskus ja Lapin yliopisto. Neuvotteluja muiden kanssa käydään parhaillaan, bisnesverkoston pääsihteeri Annamari Lammassaari kertoo.

Lammassaaren mukaan yritysten mukaantulo on tehty helpoksi, koska kyseessä on valmiiksi raskennettu osasto.

– Näin ollen yritysten ei tarvitse tehdä rakenteita. Kaikki perustuu digitaalisiin materiaaleihin ja esitteisiin sekä henkilökohtaisiin kohtaamisiin.

Tapahtuman ympärille tehdään kiinan- ja englanninkielinen nettisivusto ja lehti, joka ilmestyy myös painettuna.

WSIF ry:n hallituksen jäsenenä toimii Mao Zhao, joka johtaa suurta kiinalaista Voice of China -mediataloa. Jokisalon mukaan Voice of China tarjoaa tapahtuman aikana kansallista näkyvyyttä, josta voi olla hyötyä suomalaisyrityksille.

Suomen osaston suunnittelusta vastaa muotoilija Harri Koskinen. Materiaalina käytetään muun muassa suomalaista puuta.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi