18.6.2018 klo 12:44
Uutinen

Pelkäätkö kantavasi luteet kotiin hotellihuoneesta? Ällöttävä ilmiö voi olla pian historiaa

Suomalainen Valpas Enterprises on kehittänyt hotelleille myytävän ludeansan, jonka pitäisi vähentää selvästi ludeongelmaa.

Luteita voi tarttua matkatavaroihin myös suomalaisista hotelleista, laadukkaistakin sellaisista. Kotioloissa ongelma voi kumuloitua ja vaatia lopulta ammattilaisen tekemän myrkytyksen.

Suomalainen Valpas Enterprises pyrkii ratkaisemaan ongelman palvelulla, johon kuuluu ludeansa ja verkossa toimiva valvontapalvelu.

Tekniikka&Talous -lehden mukaan palvelu on suunnattu hotelleille. Sänkyihin kiinnitetään tunnistimet, joissa on ludeansa ja anturi. Tunnistin on yhteydessä langattomaan verkkoon ja mahdollistaa ludeansan seuraamisen reaaliaikaisesti. Valpas tarjoaa palveluaan kuukausimaksulla.

Ihmisen hengittäessä ilmaan vapautuva hiilidioksidi vetää luteita puoleensa. Sängynjalat on suunniteltu niin, että ne vangitsevat luteet kun hyönteiset ovat kiipeämässä sänkyyn.

Ludeansaidean isä on Valpas Enterprisesin toimitusjohtaja Martim Gois, joka on itse törmännyt ludeongelmaan matkoillaan.

Parhaillaan teknologia on käytössä kuudessa hotellissa Suomessa.

Kuva: Valpas Enterprises

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi