Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

18.8.2017 klo 10:19
Uutinen

Perinteikäs autokauppa vaihtoi omistajaa

Tällä viikolla solmittiin yrityskauppa, jossa hämeenlinnalainen Auto-Ilves Oy on siirtynyt osaksi Autosalpa-ryhmää.

Auto-Ilves Oy:n liiketoiminta ja nimi siirtyivät Autosalpa Oy:lle ja kiinteistöt Neris Holding Oy:lle. Koko Auto-Ilveksen henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä Autosalpa-ryhmässä.

Autosalpa jatkaa liiketoimintaa samalla merkkiedustuksella sekä Hämeenlinnassa että Hyvinkäällä Auto-Ilveksen entisissä liiketiloissa.

Myyjänä kaupassa oli Auto-Ilveksen omistaja ja toimitusjohtajana vuodesta 2007 alkaen toiminut Pertti Liuksiala​. Hän toteaa, että matka Auto-Ilveksen ohjaksissa on ollut antoisa.

– Olen saanut tuoda oman osaamiseni Auto-Ilveksen toiminnan kehittämiseen. Viimeiset vuodet ovat olleet äärimmäisen haastavia autokaupan kannalta, mutta olemme saaneet asiakkailtamme luottamuksen osoituksia, jotka ovat kantaneet näiden vaikeiden vuosien ylitse. Tästä kiitos asiakkaillemme sekä henkilökunnalle, joka on antanut loistavan panoksen yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Pertti Liuksialan autokaupan kokemus tulee käyttöön Autosalpa Oy:n hallituksessa, jonka jäseneksi hänet on kutsuttu. Hän luovuttaa mielellään yrityksen osaaviin käsiin.

– Heiltä löytyy nuorta intoa ja osaamista Auto-Ilveksen kehittämiseen. Auto-Ilves on ollut koko historiansa ajan perheyritys ja sellaisena se säilyy nytkin – Sirénin perheessä.

– Auto-Ilveksellä on hyvä ja luotettava maine, ja sen toiminta on ollut kannattavaa talouden vaikeista vuosista huolimatta. Maantieteellisesti Auto-Ilveksen toimialue osuu sopivasti Autosalvan länsipuolelle, ja lisäksi merkkiedustukseen kuuluu samoja merkkejä, Autosalpa Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Sirén toteaa tyytyväisenä.

Auto-Ilves Oy on perustettu vuonna 1986. Sen liikevaihto oli viime vuonna noin 35 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa työskenteli vuodenvaihteessa 50 henkilöä. Autosalpa Oy:n vastaavat luvut viime vuodelta ovat 135 miljoonaa euroa ja 168 henkilöä.

Autosalpa Oy on vuonna 1957 perustettu kouvolalainen perheyritys, joka toimii nyt kahdeksalla paikkakunnalla: Kouvolassa, Kotkassa, Porvoossa, Keravalla, Lahdessa, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa ja Tampereella. Yhtiön merkkiedustukseen kuuluu yhteensä kuusi eri automerkkiä: Volvo, Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Nissan.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi