6.2.2019 klo 12:48
Uutinen

Perinteikkäät Y-Ajot huristellaan 9.3.2019

Jatkoilla Y-Riehassa luvassa viihdettä ja verkostoitumista

Ensimmäistä kertaa jo 1960-luvulla ajettu Y-ajot-liikennekilpailu hurautellaan Tampereella ja lähikunnissa jälleen lauantaina 9.3.2019. Ilmoittautuminen on jo käynnissä, kannattaa siis koota autokunta ja varmistaa paikka kilpailussa. Yrityksen henkilökunta voi myös osallistua kilpailuun. Y-ajojen jälkeen myös juhlitaan – kevään ykköstapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Pirkanmaan Yrittäjien jäsenet seuralaisineen.

Viime vuoden tapaan myös nyt Y-ajojen kilpailujohtajana toimii tamperelainen vaatturimestari Jukka Sundstedt. Hänen mukaansa viime vuoden tapahtuma järjestettiin osana Pirkanmaan Yrittäjien 80-vuotisjuhlallisuuksia. Sitä ennen ajoissa ehtikin olla kuuden vuoden tauko. Kilpailun saama positiivinen palaute rohkaisi järjestäjiä jättämään nyt ne välivuodet väliin.

– Viime vuoden tapahtumasta saimme erittäin paljon hyvää palautetta, ja jo samana iltana meiltä tivattiin, että järjestetäänhän kisa tänäkin vuonna. Ja tokihan yrittäjien pitää kysyntään osata vastata, Sundstedt hymyilee.

Kaasujalka kannattaa pitää kurissa

Y-Ajojen kilpailukeskuksena toimii Tampereen Lielahdessa sijaitseva Vehon liike. Ensimmäiset autot pääsevät lähtemään matkaan tasan kello yhdeksältä aamulla, ja reitille lähdetään tämän jälkeen autokunnittain aina minuutin välein. Reittikartat kisailijoille jaetaan vasta ilmoittautumisen yhteydessä, mutta voidaan jo kertoa, että tänä vuonna reitti keskittyy Tampereen kaupunkiseutuun kuuluviin kuntiin.

Kilpailua ei ratkaista kelloon katsomalla, vaan tehtävärastien suoritusarviointien mukaan.

– Tehtäviä on moneen junaan, ja niissä mitataan sekä autoilijoiden että kartanlukijoiden liikennesääntö- ja merkkituntemusta, valppautta liikenteessä ja autonkäsittelytaitoa, Sundstedt vinkkaa.

Osallistumalla teet hyvää

Osallistuvaan autokuntaan pitää kuulua kuskin lisäksi myös kartanlukija, ja heidän lisäkseen maksimissaan kaksi takapenkkiläistä. Y-Ajoihin voivat osallistua kaikki Pirkanmaan Yrittäjien jäsenyrittäjät, mutta matkaseuraksi voi ottaa myös ei-jäseniä.

Tapahtuman 70 euron osallistumismaksu sisältää kuljettajan ja kartanlukijan osallistumisen. Heidän lisäkseen jokaisesta autokunnan kyytiin mahdollisesti tulevasta matkustajasta peritään 20 euron lisämaksu.

Kilpailijoilta kerättävät osallistumismaksut menevät takuulla hyvään tarkoitukseen, sillä summa luovutetaan huumeidenvastaiseen työhön. Hyväntekeväisyyskohde on sama kuin viime vuonna eli lääkkeetöntä kuntoutusta 17–28-vuotiaille nuorille tarjoava Villa Hockey.

Lue lisää Y-Ajoista ja ilmoittaudu mukaan >>

Ilmaiset iltajuhlat kaikille jäsenille

Kilpailun jälkeen Veho muuttuu juhlapaikaksi, kun Pirkanmaan Yrittäjien kevään tapahtumakalenterin kohokohta, Y-Rieha, käynnistyy.

Iltajuhliin ovat tervetulleita kilpailun osallistujien lisäksi myös koko Pirkanmaan Yrittäjien jäsenistö aveceineen – ruokineen ja juomineen täysin maksutta. Hengenravintoa osallistujille tarjoavat tanssiorkesteri Wiljamit, DJ sekä Arimo Mustosen standup-esitys.

Mukaan halajavan kannattaa olla ripeä, sillä mukaan mahtuu 500 ensin ilmoittautunutta.

Y-Riehaan voit ilmoittautua täällä >>