Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jarno Kylmänen/Glad Media
2.5.2024 klo 20:20
Uutinen

Petri Salminen tavoittelee kolmatta kautta Suomen Yrittäjien johdossa

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen hakee jatkoa yrittäjäjärjestön johdossa.

Petri Salminen tavoittelee kolmatta kaksivuotiskautta Suomen Yrittäjien puheenjohtajana. Keski-Suomen Yrittäjien hallitus nimesi Salmisen puheenjohtajaehdokkaakseen torstaina.

– Alkuvuodesta totesin, että teen päätöksen ehdolle asettumisestani kevään aikana. Tärkein kysymykseni itselleni oli, olemmeko järjestönä onnistuneet saavuttamaan yrittäjiä aidosti hyödyttäviä tuloksia puheenjohtajuuteni aikana, sillä puheenjohtajuus itsessään ei voi olla itseisarvo. Tulokset ratkaisevat, ja niitä olemme myös saavuttaneet, Salminen sanoo Keski-Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Erityisesti Salmisen mieltä lämmittää järjestön uudistumiseen liittyvät muutokset.

– Minulle on todettu, että yrittäjäjärjestöstä on tullut helpommin lähestyttävä, ja pidän tätä tärkeänä onnistumisena.

Suomen Yrittäjien puheenjohtajisto seuraavalle kaksivuotiskaudelle valitaan järjestön liittokokouksessa lokakuussa Seinäjoella.

Salminen on johtanut yrittäjäjärjestöä syksystä 2020 lähtien. Hänet valittiin toiselle kaksivuotiskaudelle lokakuussa 2022.

Vuoden 2020 puheenjohtajakampanjassaan Salminen halusi tuoda työelämäkeskusteluun entistäkin vahvemmin ymmärrystä työelämän rakenteiden joustavoittamisen välttämättömyydestä. Nyt muun muassa paikallisen sopimisen edistäminen näkyy vahvasti hallitusohjelmassa, ja yrittäjäjärjestöllä on keskeinen rooli työelämäkeskustelussa.

– Olemme Petriin tyytyväisempiä kuin koskaan. Nykyinen puheenjohtaja on rohkea kannanottaja, ja hänen johdollaan Suomen Yrittäjien hallitus on saanut aikaan hyviä tuloksia. Petri on juuri nyt työssään parhaimmillaan, Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen sanoo tiedotteessa.

Salminen on toiminut yrittäjänä parikymmentä vuotta. Hänen yrityksensä Salminen & Tikka Oy tuottaa myynnin ja johtamisen kehittämis- sekä rekrytointipalveluja. 

Salminen on toiminut myös eurooppalaisen pk-yrittäjien kattojärjestön SMEunitedin puheenjohtajana joulukuusta 2021 lähtien. SMEunitedin jäsenjärjestöihin kuuluu noin 12 miljoonaa eurooppalaista pk-yritystä ja vaikuttamistyössään se toimii kaikkien yli 22 miljoonan eurooppalaisen pk-yrityksen puolesta. SMEunitedin jäsenjärjestöjä ovat pieniä ja keskisuuria yrityksiä edustavat organisaatiot Euroopan unionissa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus