Kuva: Pixabay
19.10.2022 klo 12:03
Uutinen

Pikku paussi, parempi mieli luo hyvinvointia keskellä päivää

Yrittäjän kriisikeskus ja Lapin Yrittäjät lanseerasivat Pikku paussi, parempi mieli -hyvinvointisarjan, joka käynnistyi lokakuun lopussa Facebook Livessä. Nyt livet saavat jatkoa Lapin Yrittäjien Instagramissa.

Yrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi ovat menestyvän yrityksen perusta. Mistä apua jaksamiseen, miten omaa hyvinvointia voi parantaa ja missä välissä tähän kaikkeen ehtii syventyä?

Kokenut kriisityöntekijä Matti Juusola (Yrittäjän kriisikeskus) keskustelee yleisellä tasolla yrittäjän hyvinvoinnin parantamisesta ja keinoista, joiden avulla omaa hyvinvointia voi edistää. Puolen tunnin mittaisissa tuokioissa annetaan vinkkejä ja autetaan ymmärtämään merkkejä, jotka kertovat, milloin yrittäjän on hyvä hidastaa tahtia.

– Yrittäjän hyvinvointi voi muodostua monista pienistä asioista. Pikku paussi, parempi mieli -tuokiossa kerromme palveluista ja tuesta, joita yrittäjille on tarjolla, Juusola kertoo.

– Mielessämme on päivittäin valtava määrä ajatuksia, mutta ovatko kaikki ajatukset tärkeitä? Epätoivoisessa olossa usein asetetaan painoarvoa ajatuksille. Jaamme hyvinvointituokioissa vinkkejä, joiden avulla omaan toimintaan voi kiinnittää huomiota ja helpottaa oloa, Juusola toteaa.

Juusolan kanssa keskustelua käy Lapin Yrittäjien järjestöpäällikkö Sanna Hiltunen sekä vaihtelevasti yrittäjä- ja asiantuntijavieraita.

– On todella tärkeää, että yrittäjä kokee voivansa hakea apua ja tukea elämänmuutoksissa, jotka kuormittavat omaa jaksamista. Kun yksinyrittäjä kokee vastoinkäymisiä elämässään, on pelissä usein todella paljon ja siksi yrittäjän kannattaa hakea apua mahdollisimman pian, Hiltunen sanoo.

– Mitä varhaisemmin huolta herättävään asiaan tai vaikeaan elämäntilanteeseen saa matalan kynnyksen keskusteluapua, sitä todennäköisemmin huoli saadaan puolitettua ja löydettyä ratkaisuja, hän jatkaa.

– Jollekin omaa jaksamista edistää liikunta tai sosiaaliset kontaktit ja toiselle taas rauhoittuminen ja lepo. On hyvä pohtia, mitkä asiat tuovat itselle iloa ja voimavaroja. Tavoitteenamme on auttaa tässä pohdinnassa ja tuoda uusia näkökulmia.

Pikku paussi, parempi mieli -hyvinvointisarja käynnistyy 26.10. kello 11. Tuokiot järjestetään joka kuun viimeisenä keskiviikkona lounastauon aikaan kello 11.

Seuraa Lapin Yrittäjiä Instagramissa, ja saat ilmoituksen, kun olemme livessä!