22.10.2017 klo 20:26
Uutinen

Pirkanmaalaiselle Lune Groupille Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Juupajoella sijaitseva Lune Group Oy Ltd palkittiin lauantaina 21. lokakuuta Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Joensuussa.

Lunetten missiona hyväntuulinen kuukautisvallankumous

Käytännöllinen ja toimiva muotoilu ovat siivittäneet Lunetten maailman myydyimmäksi kuukautiskupiksi. Kaikki sai alkunsa vuonna 2004, kun Lune Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Heli Kurjanen kokeili ulkomaisen valmistajan kuukautiskuppia, mutta ei ollut tyytyväinen tuotteeseen. Seuraavana kesänä mökillä alkanut tuotekehitys johti siihen, että neljän kuukauden kuluttua ensimmäinen tuote oli valmis. Suomessa valmistettuja Lunette-kuukautiskuppeja myydään nykyisin yli 40 maassa.

Lune Groupissa uskotaan kasvuun ja tarpeen heräämiseen silloin, kun aika on kypsä.

– Olemme pystyneet rahoittamaan firmaa tulorahoituksella ja kun emme ole lähteneet rönsyilemään, kaikki on pysynyt hanskassa, Heli Kurjanen kertoo ja jatkaa samaan hengenvetoon, että kehitysmaissa on 500 miljoonaa naista ilman kuukautissuojaa, joten potentiaaliset asiakkaat eivät lopu kesken.

Yhtiö tekee yhteistyötä hyväntekeväisyysjärjestön kanssa Afrikan isoimmassa slummissa Keniassa. Köyhän slummin tytöt, joilla ei ole mahdollisuuksia hankkia kuukautissuojia saavat kupit käyttöönsä.

Lune Group Oy Ltd
Toimiala: Hygieniatuotteet
Kotipaikka: Juupajoki
Perustajat: Heli ja Mika Kurjanen
Perustettu: 2005
Toimitusjohtaja: Heli Kurjanen
Liikevaihto: 6 miljoonaa euroa
Työntekijöitä: 9

Arvostettu valtakunnallinen yrittäjäpalkinto kaikkiaan neljälle yritykselle

Suomen Yrittäjien arvostetut valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaettiin nyt 50. kerran. Palkinnon saivat Lune Group Oy Ltd:n lisäksi oppimisen digitalisaatioon erikoistunut IT-yritys Arcusys Oy Joensuusta, lähde- ja kivennäisvesiin erikoistunut elintarvikealan yritys Finn Spring Oy Toholammilta sekä liikejuridiikkaan erikoistunut lakipalveluyritys Fondia Oyj Helsingistä.

Valtakunnallinen Yrittäjäpalkinto 50 vuotta

Suomen Yrittäjien ja Fennian vuosittain jakama yrittäjäpalkinto täyttää 50 vuotta. Vuonna 1968 Suomen Yrittäjiä edeltänyt järjestö ja vakuutusyhtiö Fennia halusivat nostaa yrittäjyyden arvostusta kannustamalla ja palkitsemalla menestyneitä yrittäjiä. Syntyi Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto, joka on vuosien aikana luovutettu sadoille yrityksille tai yksityishenkilöille.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Heli Kurjanen, Lune Group Ltd, p. 050 355 4061, www.lunette.com

yhteyspäällikkö Kari Hiltunen, Suomen Yrittäjät, p. 0500 604 090, kari.hiltunen@yrittajat.fi

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto: http://www2.yrittajat.fi/fi-FI/vuodenyrittaja