9.1.2019 klo 11:43
Uutinen

Pirkanmaalta 30 ehdotusta Vuoden nuori yrittäjä -kisaan

Pirkanmaan Yrittäjät valitsee näiden ilmiantojen ja paikallisyhdistysten esitysten joukosta oman edustajansa valtakunnalliseen kilpailuun.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Vuosittain palkitaan maakunnalliset Vuoden nuoret yrittäjät sekä heidän joukostaan valtakunnallisen palkinnon saaja.

Nyt jo neljättä kertaa kuka tahansa saattoi ehdottaa alle 35-vuotiasta yrittäjään mukaan kilpailuun. Kilpailuun ilmoitettiin ennätysmäärä, 371 alle 35-vuotiasta yrittäjää eri puolilta Suomea. Vuosi sitten ilmiantoja tuli 261, mikä sekin oli ennätys. Ilmiannot välitettiin tiedoksi Suomen Yrittäjien jäsenyhdistyksille, jotka ottavat ne huomioon virallisessa ehdokasasettelussaan.

Pirkanmaalla niin sanottuja ilmiantoja tuli runsaasti – yhteensä 30 nuorta yrittäjää ehdotettiin.

– Mielestäni 30 ehdotusta on varsin hyvä luku, ja erityisesti minua ilahduttaa se, että ehdotuksia tuli nuorista yrittäjistä ympäri Pirkanmaata ja lukuisilta hyvin erityyppisiltä toimialoilta. Kilpailun kriteerithän ovat melko vaativat, sillä siihen osallistuminen edellyttää, että yritys on toiminut yli kolme vuotta ja että sen taloudelliset edellytykset menestyä ovat kunnossa, Pirkanmaan Yrittäjissä Nuorten yrittäjien toimintaa koordinoiva Kimmo Pesola sanoo.

Myös jokainen Pirkanmaan Yrittäjien 46 paikallisyhdistyksestä voi tehdä oman esityksensä palkitsemisen arvoisesta nuoresta yrittäjästä vielä alkuvuoden aikana. Tästä joukosta Pirkanmaan Yrittäjät valitsee oman ehdokkaansa valtakunnalliseen kilpailuun.

– Aluejärjestön ehdokas palkitaan myös maakunnallisena Vuoden nuorena yrittäjänä, mikä sekin on erinomainen huomionosoitus, Pesola muistuttaa.

Voittaja julki toukokuussa Get Together -tapahtumassa

Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin, joissa ratkaistaan maakunnalliset Vuoden nuoret yrittäjät, sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun.

Pirkanmaan Vuoden nuorena yrittäjänä viime vuonna palkittiin Poikain Parhaat Oy:n Nikolas Jokisalo. Valtakunnallisen kilpailun voitti eteläpohjalaisen Laten Kone Oy:n Lasse Saarenpää. Finaalissa ei tuolloin nähty pirkanmaalaisedustusta.

Loppukilpailun finalisteiksi valitaan viisi parasta ehdokasta. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa PowerParkissa 25.5.2019.

Lue lisää:

www.vuodennuoriyrittaja.fi

www.gettogether.fi