12.10.2021 klo 12:55
Uutinen

Pirkanmaan sote-yrittäjien ääni kuuluviin – osallistu keskusteluun!

Järjestämme keskustelutilaisuuden verkossa 27.10.2021 klo 16-17.30.

Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle 1.1.2023 alkaen. Pirkanmaan julkisilla palveluilla on sen jälkeen vain yksi järjestäjä, joka on vastuussa pelastuspalvelujen lisäksi sekä sosiaali- ja terveydenhuollon perustason palveluista että erikoissairaanhoidosta.

Rakenneuudistuksen valmistelusta vastaa Pirkanmaan liitto, ja toteutuksesta kunnat ja kuntayhtymät. Uudistusta valvoo ja ohjaa sosiaali- ja terveysministeriö. Suomen Yrittäjät on kritisoinut sitä, että yrityksiä ei ole osallistettu sote-uudistuksen valmisteluun – ja syystä.

”Aivan aluksi yrityksiä kyllä osallistettiin, mutta sittemmin ministeriö ohjeisti keskittämään valmistelun kuntiin ja kuntayhtymiin. Yrittäjien keskuudessa vuoropuhelua ja ajantasaista tietoa on kaivattu kovasti. Tähän vastauksena käynnistämme yhteisen ajankohtaistapaamisten sarjan,” Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen kertoo.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään verkossa

Pirkanmaan Yrittäjien koordinoima ajankohtaistapaamisten sarja käynnistyy lokakuun lopussa. Tilaisuuteen odotetaan runsasta osanottoa sote-alan yrittäjistä, mutta myös eri puolella Pirkanmaata toimivat kuntapoliitikot ovat tervetulleita kuulemaan sote-uudistuksen ajankohtaisista asioista.

”Aiempien valinnanvapauskokeilujen aikana vuoropuhelu Pirkanmaan pk-yritysten kanssa oli erittäin aktiivista ja toivomme, että hyvä yhteistyö jatkuu myös hyvinvointialueen, tutummin Pirkanmaan soten, valmistelussa,” Virtanen sanoo.

Ensimmäisessä tilaisuudessa 27.10.2021 muutosjohtajat Jaakko Herrala ja Jukka Alasentie alustavat aiheesta ja vastaavat yrittäjiä askarruttaviin kysymyksiin.

”Lisäksi olemme kutsuneet muutamia yrittäjiä lyhyesti kertomaan omista ajatuksistaan sote-uudistukseen liittyen. On erittäin tärkeää, että saamme näin välitettyä yrittäjien odotuksia ja huolenaiheita valmistelua koordinoivan tahon tietoon,” Virtanen toteaa.

ILMOITTAUDU TILAISUUTEEN: Pirkanmaan SOTE & yritykset – Ajankohtaistapaaminen 27.10.2021 klo 16 (Teams).

LUE LISÄÄ PIRKANMAAN HYVINVOINTIALUEESTA: Pirkanmaan hyvinvointialue | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)