3.10.2017 klo 08:50
Uutinen

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2018 -kilpailu käynnistyi

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2018 -kilpailu käynnistyi maanantaina. Kilpailun tarkoitus on kannustaa kuntia elinvoimatekijöidensä kehittämiseen. Tarkoituksena on myös lisätä kuntien ja yrittäjien välistä vuoropuhelua sekä yhteistyötä.

Kilpailussa kunnat ja yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset arvioivat yhdessä kunnan toimintaa. Kriteereissä painotetaan asioita, jotka tukevat yrittäjyyttä ja kunnan elinvoiman lisäämistä.

– Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi kunnan elinkeinopolitiikkaa, julkisia hankintoja, yrittäjyyskasvatusta, yritysvaikutusten arviointia ja palvelusetelien käyttöä. Kun kunnan viranhaltijat, luottamushenkilöt ja yrittäjät keskustelevat eri teemoista yhdessä, saadaan kaikille osapuolille arvokasta tietoa kunnan ja yrittäjien yhteistyön tilasta, yhteistyömahdollisuuksista ja kunnan elinvoimaisuuden kehittämistarpeista, kertoo elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen Pirkanmaan Yrittäjistä.

– Kun kunnan tuloksia verrataan myös aiempiin tuloksiin, nähdään, missä asioissa omassa kunnassa on menty eteenpäin ja missä on vielä kehitettävää. Kilpailun kautta nousee varmasti esiin myös uusia ideoita, joita kannattaa kokeilla omassa kunnassa, pohtii Virtanen.

Kilpailun vastausaika päättyy lokakuun lopulla.

Voittaja julkistetaan Elinvoimaa yhdessä -seminaarissa tammikuussa

Vastausten perusteella Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto valitsevat voittajakunnan, joka palkitaan 17. tammikuuta 2018 Pirkanmaan Yrittäjien järjestämässä Elinvoimaa yhdessä -seminaarissa. Voittajakunta saa palkinnon lisäksi käyttää seuraavan vuoden ajan Pirkanmaan yrittäjyys ja elinvoimakunta -nimikettä. Kilpailussa palkitaan myös eniten yrittäjyys- ja elinvoima-asemaansa parantanut kunta.

Lisätietoja:
elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen, p. 050 338 8696, maria.virtanen@pirkanmaanyrittajat.fi