29.10.2018 klo 15:49
Uutinen

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2019 -kilpailu on käynnistynyt

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailu käynnistyi maanantaina. Kilpailun tarkoitus on kannustaa kuntia elinvoimatekijöidensä kehittämiseen sekä vahvistaa kuntien ja yrittäjien välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä. Kilpailussa kunnat ja yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset arvioivat yhdessä kunnan toimintaa. Kriteereissä painotetaan asioita, jotka tukevat yrittäjyyttä ja kunnan elinvoiman lisäämistä.

Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi kunnan elinkeinopolitiikkaa, julkisia hankintoja, yrittäjyyskasvatusta ja yritysvaikutusten arviointia sekä arvioidaan sitä, miten hyvin kunnan yritysmyönteiset tavoitteet ovat toteutuneet käytännössä.

Kun kunnan viranhaltijat, luottamushenkilöt ja yrittäjät keskustelevat yhdessä eri teemoista, saadaan kaikille osapuolille arvokasta tietoa kunnan ja yrittäjien yhteistyön tilasta, yhteistyömahdollisuuksista sekä kunnan elinvoimaisuuden ja palveluiden kehittämistarpeista, kertoo elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen Pirkanmaan Yrittäjistä.

– Kilpailu kannattaa hyödyntää kunnissa yhtenä osallistamisen ja kehittämisen työkaluna. Samalla, kun asioita pohditaan yhdessä eri näkökulmista, nousee varmasti esiin myös sellaisia kehittämistarpeita ja -ideoita, jotka eivät rajoitu pelkästään perinteisen elinkeinotoimen tontille, pohtii Maria Virtanen.

Kilpailun vastausaika päättyy 17.12.2018.

Voittaja julkistetaan Elinvoima-seminaarissa ensi vuoden tammikuussa

Vastausten perusteella Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto valitsevat voittajakunnan, joka palkitaan 30. tammikuuta 2019 Pirkanmaan Yrittäjien järjestämässä Elinvoima-seminaarissa. Voittajakunta saa palkinnon lisäksi käyttää seuraavan vuoden ajan Pirkanmaan yrittäjyys ja elinvoimakunta -nimikettä. Kilpailussa palkitaan myös viimeisen vuoden aikana eniten yrittäjyys- ja elinvoima-asemaansa parantanut kunta.

Lisätietoja:
Elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen, p. 050 338 8696, maria.virtanen(a)pirkanmaanyrittajat.fi