12.11.2019 klo 10:56
Uutinen

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2020 -kilpailu on käynnissä

Nyt neljättä kertaa järjestettävässä Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailussa kunnat ja yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset arvioivat yhdessä kunnan toimintaa. Kriteereissä painotetaan asioita, jotka tukevat yrittäjyyttä ja kunnan elinvoiman lisäämistä.

– Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi kunnan elinkeinopolitiikkaa, julkisia hankintoja, yrittäjyyskasvatusta ja yritysvaikutusten arviointia sekä arvioidaan sitä, miten hyvin kunnan yrittäjyysmyönteiset tavoitteet ovat toteutuneet käytännössä. Viime vuosina kaikki pirkanmaalaiset kunnat ovat osallistuneet kisaan, ja odotamme sitä Pirkanmaan liiton kanssa luonnollisesti myös nyt. Kaikkien osallistuminen on koko Pirkanmaan yhteiseksi parhaaksi, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen sanoo.

Yhteistyössä elinvoimatekijöiden puolesta

Kilpailun tarkoitus on kannustaa kuntia elinvoimatekijöidensä kehittämiseen sekä vahvistaa kuntien ja yrittäjien välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä.

– Kun kunnan viranhaltijat, luottamushenkilöt ja yrittäjät keskustelevat yhdessä eri teemoista, saadaan kaikille osapuolille arvokasta tietoa kunnan ja yrittäjien yhteistyön tilasta, yhteistyömahdollisuuksista sekä kunnan elinvoimaisuuden ja palveluiden kehittämistarpeista, kertoo Virtanen.

Kilpailun voittajana on tähän mennessä palkittu Lempäälä, Ylöjärvi ja Sastamala. Maria Virtanen muistuttaa, että jo kilpailuun osallistuminen on tärkeää.

– Kilpailu kannattaa hyödyntää kunnissa yhtenä osallistamisen ja kehittämisen työkaluna. Samalla, kun asioita pohditaan yhdessä eri näkökulmista, nousee varmasti esiin myös sellaisia kehittämistarpeita ja -ideoita, jotka eivät rajoitu pelkästään perinteisen elinkeinotoimen tontille, hän pohtii.

Voittaja palkitaan Elinvoima-seminaarissa helmikuussa

Kilpailukutsu ohjeineen on lähetetty sähköpostitse jokaiseen Pirkanmaan kuntaan. Vastausaikaa kunnilla on 10.1.2020 saakka. Vastausten perusteella Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto valitsevat voittajakunnan, joka palkitaan 12. helmikuuta 2020 Pirkanmaan Yrittäjien järjestämässä Elinvoima-seminaarissa Sastamalan Ellivuoressa.

– Voittajakunta saa palkinnon lisäksi käyttää seuraavan vuoden ajan Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -nimikettä. Kilpailussa palkitaan myös viimeisen vuoden aikana eniten yrittäjyys- ja elinvoima-asemaansa parantanut kunta, Virtanen sanoo.