15.5.2019 klo 16:30
Uutinen

Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko 2019 -kilpailu käynnistyi

Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko 2019 -kilpailu vauhdittaa yrittäjyyskasvatuksen ja sen hyvien käytäntöjen leviämistä Pirkanmaalla. Kilpailulla kannustetaan maakunnan oppilaitoksia ja muita yrittäjyyskasvatustoimijoita kehittämään yrittäjyyskasvatuksen sisältöjä ja vahvistamaan yhteistyötään paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa.

Nyt ensimmäistä kertaa jaettava Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko 2019 -palkinto luovutetaan Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta 2019.

– Kilpailussa etsitään merkittävää ja laajavaikutteista tekoa. Eduksi on sen hyötyjen skaalautuvuus muuallekin sekä toiminnan pitkäjänteisyys. Eduksi katsotaan myös tiivis yhteistyö Yrittäjien paikallisyhdistyksen kanssa, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen kertoo.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa aikavälillä 15.5. – 19.6.2019 kilpailulomakkeella.

Yrittäjyyskasvatus tukee nuorten kiinnittymistä työelämään

Pirkanmaan Yrittäjät haluaa edistää yrittäjyyskasvatuksen toteuttamista koko maakunnan alueella.

– Yrittäjyyskasvatuksen polun tulisi olla jokaisen pirkanmaalaisen lapsen, nuoren ja nuoren aikuisen näkökulmasta katkeamaton. Uskomme, että yrittäjyyskasvatus vahvistaa nuorten ja aikuisten kiinnittymistä työelämään ja yhteiskuntaan, Virtanen sanoo.

Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko -kilpailu edistää hyvien käytäntöjen leviämistä.

– Kilpailun kautta nousee varmasti esiin hyväksi havaittuja käytäntöjä, joita muidenkin kannattaa kokeilla – joko sellaisenaan tai sovellettuna. Haluamme kilpailun avulla osoittaa myös arvostusta merkittävää yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi tehtävää työtä kohtaan, Virtanen pohtii.

Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko 2019 -kilpailu polkaistiin käyntiin Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä järjestetyssä Pirkanmaan aluetapaamisessa. Suomen Yrittäjien perinteinen kuntatapahtuma Kunnallisjohdon seminaari on parhaillaan koolla Lappeenrannassa. Seminaariin osallistuu yli tuhat kunnan virkamiestä, valtuutettua ja yrittäjää. Edustettuina ovat yli kolme neljäsosaa Suomen kunnista.

Lisätietoja: elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen, p. 050 338 8696, maria.virtanen@yrittajat.fi