31.8.2021 klo 08:54
Uutinen

Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko 2021 -kilpailu on käynnissä

Kuka tahansa voi ehdottaa palkitsemisen arvoista yrittäjyyskasvatustekoa syyskuun ajan.

Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko 2021 -kilpailu vauhdittaa yrittäjyyskasvatuksen ja sen hyvien käytäntöjen leviämistä Pirkanmaalla. Kilpailulla kannustetaan maakunnan yrittäjyyskasvatustoimijoita kehittämään yrittäjyyskasvatuksen sisältöjä ja vahvistamaan yhteistyötään paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa.

Sunnuntaina 5.9. juhlistetaan yrityksiä ja yrittäjiä valtakunnallisen Yrittäjän päivän merkeissä.

”Yrittäjyyskasvatus on merkittävää yrittäjyyden puolesta tehtävää työtä, ja siksi halusimme käynnistää Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko -kilpailun juuri Yrittäjän päivän viikolla. Jotta meillä olisi menestyviä yrityksiä jatkossakin, tarvitaan laadukasta yrittäjyyskasvatusta,” Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen sanoo.

Kuka tahansa voi ehdottaa palkinnon saajaa aikavälillä 31.8. – 30.9.2021 tällä verkkolomakkeella. Voittaja julkistetaan lokakuussa.

”Kilpailussa etsitään merkittävää ja laajavaikutteista tekoa, ja palkittava voi olla yksittäinen henkilö, ryhmä tai organisaatio. Eduksi on palkittavan yrittäjyyskasvatusteon hyötyjen skaalautuvuus muuallekin sekä toiminnan pitkäjänteisyys. Eduksi katsotaan myös tiivis yhteistyö Yrittäjien paikallisyhdistyksen kanssa,” Virtanen kertoo.

Yrittäjyyskasvatus on yhteiskunnallisesti merkittävää

Pirkanmaan Yrittäjät haluaa lisätä yrittäjyyskasvatuksen saavutettavuutta, laatua ja vaikuttavuutta ja käynnisti sen vuoksi Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko -kilpailun vuonna 2019.

”Yrittäjyys on tänä päivänä houkutteleva vaihtoehto palkkatyölle ja monesti myös avain työllistymiseen, mikä näkyy viime vuosina perustettujen yritysten määrän kasvuna. Laadukas ja monipuolinen yrittäjyyskasvatus tukee eri ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kiinnittymistä työelämään – on tuloksena sitten yrittäjäksi ryhtyminen tai yritteliäs asenne elämässä yleensä,” Virtanen muistuttaa.

Kilpailu edistää yrittäjyyskasvatuksen hyvien käytäntöjen leviämistä Pirkanmaalla.

”Kilpailun kautta nousee varmasti esiin hyväksi havaittuja käytäntöjä, joita muidenkin kannattaa kokeilla – joko sellaisenaan tai sovellettuna. Yrittäjyyskasvatusta tehdään Pirkanmaallakin todella laaja-alaisesti ja haluamme kilpailun avulla osoittaa arvostusta merkittävää yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi tehtävää työtä kohtaan,” Virtanen sanoo.

Lisätietoja: elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen, p. 050 338 8696, maria.virtanen [at] yrittajat.fi

Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko -kilpailu vauhdittaa yrittäjyyskasvatuksen ja sen hyvien käytäntöjen leviämistä Pirkanmaalla. Kilpailulla kannustetaan maakunnan oppilaitoksia ja muita yrittäjyyskasvatustoimijoita kehittämään yrittäjyyskasvatuksen sisältöjä ja vahvistamaan yhteistyötään paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa. Palkinto jaetaan nyt toista kertaa.