16.1.2024 klo 12:21
Uutinen

Pirkanmaan Yrityskummit: Yrityskummi maakunnan jokaiseen kuntaan

Pirkanmaan Yrityskummit kehittää toimintaansa syventämällä yhteistyötä Kuntakummi-hankkeella maakunnan kuntien ja Pirkanmaan Yrittäjien ja sen paikallisyhdistysten kanssa. Yrityskummi halutaan jatkossa yrittäjän lähimmäksi mentoriksi Pirkanmaalla jokaisessa kunnassa. Kaksivuotisen hankkeen jälkeen sen antia on tarkoitus hyödyntää myös muualla Suomessa.

Kuntakummi-hanke alkoi syyskuussa 2023 selvittämällä kuntien tapoja tukea ja auttaa yrittäjiä sekä kuuntelemalla toiveita, missä Pirkanmaan Yrityskummit voisi olla avuksi. Tästä hankkeen pilottikunniksi halusi moni ja piloteiksi valittiin Akaa, Ylöjärvi, Tampere ja ryhmäpiloteiksi Mänttä-Vilppula, Ruoveden ja Virtain kanssa sekä Ikaalinen, Hämeenkyrön ja Parkanon-Kihniön kanssa.

Pilottikunniksi valikoitui hyvin erilaisia kuntia. Akaa on lähes 17 000 asukkaan kuntaliitoskaupunki, jossa idea kuntakummista syntyi. Kokonaan oman suuruusluokan toimija puolestaan on Tampereen kaupunki. Tampereen kehyskunnista valittiin Ylöjärvi, koska Ylöjärven Yrityspalvelun toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki vastaa myös Tampereen kehyskuntayhteistyöstä. Kehyskuntien ulkopuolelta mukaan tulee Mänttä-Vilppula, joka muodostaa kuntarajat ylittävän ryhmäpilotin Ruoveden ja Virtain kanssa. Toinen ryhmäpilotti Ikaalinen, Hämeenkyrö ja Parkano-Kihniö puolestaan kuuluu Läntiseen työvoima-alueeseen.

Hanke etenee talven ja kevään aikana pilottien toiminnan sisällön suunnittelulla ja toteutusaikataulujen laatimisella. Tässä vaiheessa ideoita toivotaan myös yrittäjiltä. Pilotteihin tarvitaan mukaan myös kokeneita yrityskummeja, jotka koulutetaan yhteistyössä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen kanssa.

Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen suojelijana toimii kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen.

Teksti: Juha Kosonen ja Sari Neva-aho
Kuvan lähde: Kartta, Pirkanmaan liitto. Kuvaan merkitty pilottikunnat mustilla palluroilla.

Lisätietoja:
Tapani Kaskela, toiminnanjohtaja, Pirkanmaan Yrityskummit p. 050 303 9000
Sari Neva-aho, Kuntakummi-hankkeen projektipäällikkö p. 050 554 4450