2.7.2017 klo 11:19
Uutinen

Pitkän linjan yrittäjästä Hauhon Niskavuorineuvos

Hauholaiset katselevat aikansa, eivätkä lähde kaikkiin hullutuksiin mukaan. Mutta kun jotain on sovittu, se tehdään. Ja tehdään kunnolla, sanoo Niskavuorineuvos 2017, Matti Rantti.

Hauhon Yrittäjät myönsi niskavuorineuvoksen nimen ja arvon tänä vuonna hauholaiselle yrittäjälle, kodin- ja pienkonekauppias Matti Rantille. Matti Rantti Ky on toiminut Hauholla 1960-luvulta lähtien, ja vuodesta 1983 tällä nimellä.

Vuoden 2017 niskavuorineuvos julkistettiin Niskavuoren markkinoilla lauantaina. Niskavuorineuvoksen tittelillä huomioidaan vuosittain henkilö, joka työllään ja esiintymisellään on tehnyt Hauhoa, hauholaisuutta ja yrittäjyyttä tunnetuksi.

Matti Rantti on syntyjään Hauholta, omien sanojensa mukaan jossain Juntulan ja Kokkilan puolesta välistä. Hän on ollut vähintäänkin kirjoilla Hauholla koko ikänsä, vaikka kahdeksan vuotta kuluikin välissä kaupunkilaisena.

Matti Rantin mukaan Hauholla ihminen voi vaikuttaa omaan menestykseensä. Esimerkiksi kauppiaana tarjoamalla hyvää palvelua, sillä sitä arvostetaan edelleen.

– Meillä asiat on hyvin, katsotaanpa asioita nyt sitten kansainvälisten tai kotimaisten uutisten kantilta, hän sanoo.

Hauho on Matti Rantin mielestä vireä paikka, jossa on asukkaita ja elämää. Kesällä mökkiläiset vilkastuttavat sitä entisestään. Hauhon etuja ovat lyhyet välimatkat kaupunkeihin sekä puhdas ja kaunis luonto.

– Ihminenhän ei osaa olla tuntia pitempään tyytyväinen. Mutta tyytymättömyys on kehityksen edellytys, hän pohtii.

Matti Rantti

Syntynyt: 1953 Hauholla.
Perhe: Kaksi aikuista lasta, Johanna ja Janne, puoliso Arja.
Työelämä: Pölynimurikauppiaana 8 vuotta, vuodesta 1983 yrittäjänä Matti Rantti Ky:ssä.
Harrastukset: Metsästys ja ravit.
Vapaaehtoistoiminta: Hauhon sotainvalidien puheenjohtaja, Oma Säästöpankki Hauhon luottamustehtävissä, yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Reserviläistoiminnassa mukana ja Hauhon kunnan aikaan myös kunnallisissa luottamustehtävissä.