Petri Salminen
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen.
27.9.2022 klo 11:00
Uutinen

Pj-vaali: Petri Salminen uskoo kaksi vuotta sitten valittuun linjaan

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto valitaan 22. lokakuuta liittokokouksessa Tampereella. Petri Salminen on ehdolla jatkokaudelle puheenjohtajaksi.

Miksi haet tähän tehtävään?

Yrittäjyys ja yrittäjien puolesta vaikuttaminen on ollut intohimoni käytännössä koko yrittäjäurani, 18 vuotta. Kaksi vuotta sitten minut valittiin Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi. Silloin alkanut työ on edelleen käynnissä. Töitä on tehty ja olen kertonut olevani sitoutunut jatkamaan tätä työtä useamman kauden ajan. Kaksi vuotta valitsemani teemat ovat edelleen voimassa. Samoilla puheilla mennään ja samat asiat ovat tärkeitä. Vaikuttamistyön lisäksi yrittäjäjärjestö voisi mielestäni olla enemmän bisnesalusta. Kansainvälisyys on ollut toinen tärkeä teemani. Etäyhteydet ovat tehneet kansainvälistymisestä helpompaa. Samalla Yrittäjien vaikuttamistyö kansainvälistymisessä on vahvistunut.

Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Vaikuttaa ja varmistaa, että Suomessa on mahdollista rakentaa kilpailukykyistä yritystoimintaa, mahdollista menestyä sillä ja mahdollista kehittää omaa yrittäjyyttä. Periaatteessa yrityksillä kokoon katsomatta pitää olla mahdollisuus rakentaa yrittäjyyden tarinaa.

Yrittäjillä on kolme roolia: vaikuttaminen, verkostojen rakentaminen ja liiketoiminnan tukeminen. Yrittäjät saavat kauttamme vertaisverkostoja ja liiketoiminnallisia verkostoja. Täytyy myös muistaa, että Yrittäjät on yksi Suomen suurimmista tapahtumien ja kohtaamisten järjestäjistä.

Missä yrittäjäjärjestö on onnistunut hyvin ja missä on mielestäsi kehitettävää?

Olemme olleet arvojemme mukainen vahva vaikuttaja yrittäjien puolesta silloin, kun yrittäjyyteen liittyviä asioita käsitellään esimerkiksi lainsäädännössä. Olemme Yrittäjien apuna ja tukena asiantuntija- ja neuvontapalveluiden kautta. Olemme edelleen onnistuneet ylläpitämään vahvaa kansanliikettä: Yrittäjillä on lähes 4000 luottamushenkilöyrittäjää, jotka käyttävät aikaansa toisten yrittäjien puolesta.

Kehitettävää on siinä, miten tunnistamme yrittäjyyden muuttumisen ja sen, millaiseksi yrittäjyys tulee muokkautumaan seuraavina vuosina.

Jos sinut valitaan, mihin suuntaan viet yrittäjäjärjestöä?

Minulle on tärkeää, ettei takinvuori heilahda kevyesti uuteen asentoon. Kaksi vuotta sitten antamani lupaukset ja pidetyt puheet pätevät edelleen. Yrittäjyyden murroksen huomiointi, järjestön potentiaali bisnesalustana ja kansainvälisyyden mahdollisuudet ovat edelleen valideja teemoja. Työ on aloitettu ja tuloksia näkyy, tämä suunta on validi ja voimassa.

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa omassa yrittäjyydessäsi?

Olen lähtenyt yrittäjäksi rakentamaan myyntiä ja kehittämään asiakkaiden liiketoimintaa, jotta Suomessa olisi enemmän kasvavia ja menestyviä yrityksiä. Yrittäjyyden kautta toteutan niitä asioita, joihin koen intohimoa ja joihin minulla on osaamista. Yritys on alusta innostua ja toteuttaa ammatillisia intohimoja.

Petri Salminen

Ikä: 41

Oma yritystoiminta: Salminen & Tikka Oy, lisäksi osakkaana perheyrityksessä (AJ-Tools Oy).

Luottamustoimet yrittäjäjärjestössä: Suomen Yrittäjien puheenjohtaja, SME Unitedin pj, yrittäjäasioiden neuvottelukunnan jäsen (TEM), Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön jäsen.

Puheenjohtajaehdokkaiden yhteisen vaalitentin voit katsoa tästä.

Toimitus
Toimitus