Pk-teollisuuden ahdinko kohonneista energiakustannuksista otettava budjettiriiheen

Savon Yrittäjien hallitus vaatii syksyn ensimmäisessä kokouksessaan maan hallitusta ottamaan vakavasti valmistavan teollisuuden ahdingon kohonneista energian- ja sähkönhinnoista. Julkisuudessa ollut kotitalouksien sähkön hinnan arvonlisäveron pienentäminen ei koske yrityksiä samalla tavoin kuin yksityishenkilöitä.

– Huolestuneita viestejä yrityksistä tulee koko ajan, kertoo Savon Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbélius.

Esimerkkiyritys 30 henkeä työllistävästä valmistavasta teollisuudesta Pohjois-Savossa kertoo harkitsevansa henkilöstön lomautuksia kovimpina pakkauskuukausina. Laitos lämpenee suorasähköllä. Tällä hetkellä sähkölasku on 5400 euroa kuukaudessa. Jatkossa sähkölasku on 13 c/kWh:n hinnan perusteella vähintään 12 000 euroa kuukaudessa. Yrittäjän mukaan tuotannon sulkeminen ja lomautukset ovat todennäköisiä. Toiminta kääntyy tappiolliseksi, koska materiaali- ja kuljetushinnatkin ovat kohonneet.

-Työllisyyden tukeminen on tässä taloustilanteessa tärkeää ja muutaman kymmenen henkeä työllistäviä yrityksiä on Pohjois-Savossa paljon, jatkaa Arbélius. Hallituksen on löydettävä ratkaisut pk-teollisuuden energian ja sähkönhinnan kohtuullistamiseksi. Lomautukset meneillään olevassa epävarmassa taloustilanteessa pahentavat yritysten ja kuntien tilannetta entisestään.

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät ry hallitus
puheenjohtaja Tarja Arbélius, p. 0400 473 8618
varapuheenjohtaja Hannu Raatikainen, p. 0400 272 750
varapuheenjohtaja Merja Korkalainen, p.044 366 6503

Muita kiinnostavia aiheita