11.9.2019 klo 10:51
Uutinen

Pk-yritykset tarvitsevat edelleen lisää työvoimaa pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla tarvitaan edelleen lisää työvoimaa, vaikka henkilökunnan kasvattamistarve onkin huomattavasti maltillistunut vuoden 2017 huippulukemista.

Työvoiman rekrytoimisesta ulkomailta on kiinnostunut espoolaisista pk-yrityksistä 38 prosenttia, helsinkiläisistä 32 ja vantaalaisista 27 prosenttia. Nopeasti kansainvälistyvällä pääkaupunkiseudullakin valtaosa yrityksistä haluaa turvautua vain kotimaiseen työvoimaan.

Vientiä tai liiketoimintaa ulkomailla harjoittaa joka kolmas pääkaupunkiseudun yrityksistä. Helsinkiläisistä ja vantaalaisista pk-yrityksistä yllättäen jopa hieman useampi kuin Espoossa. Sen sijaan espoolaiset hyödyntävät muita ahkerammin kansainvälistymiseen liittyviä julkisia palveluita eli 17 prosenttia yrityksistä, helsinkiläisistä 13 prosenttia, mutta vantaalaisista vain yhdeksän prosenttia. Huomattavaa kuitenkin on, että valtaosa ulkomaan markkinoilla toimivista pk-yrityksistä ei hyödynnä lainkaan julkisia, suurelta osin maksuttomia palveluita, vaikka erityisesti juuri pk-yritykset voisivat hyötyä tarjolla olevista kansainvälisistä palveluista.

Tiedot käyvät ilmi Pk-yritysbarometristä, jonka teettivät Suomen Yrittäjät, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät, Finnvera sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Erkki Pärssinen, Espoon Yrittäjät p. 050 411 1104

toimitusjohtaja Esa Mänttäri, Vantaan Yrittäjät p. 0400 557 411

Valtakunnallinen Pk-yritysbarometri, syksy 2019 >>

Pk-yritysbarometri, syksy 2019 Alueraportti, Pääkaupunkiseutu >>