Lapin materiaalipankki | Petri Teppo
12.4.2022 klo 11:15
Uutinen

Pk-yritysten uudistettava liiketoimintaansa

Pk-yrityksistä noin 60 prosenttia arvioi ilmastonmuutoksen ja ympäristövastuun vaatimusten vaikuttavan yrityksen liiketoimintaan vähintään jonkin verran, kertoo Yrittäjägallup. Lapin Yrittäjien ja Lapin kauppakamarin Kestävää kasvua vastuullisesti -seminaarissa käsitellään vastuullisuuden ja vihreän siirtymän vaikutuksia yrityksiin toukokuussa.

Suomen Yrittäjien tiedotteen mukaan gallupiin vastanneista yrityksistä lähes puolet katsoo, että yrityksen on kehitettävä prosesseja, tuotteita tai palveluita vastatakseen ilmastonmuutoksen ja ympäristövastuun vaatimuksiin.  

Yrittäjägallupin tiedonkeruu tehtiin 11.10.–18.10.2021. 

– Kymmenien tuhansien pk-yritysten on kehitettävä toimintaansa keventääkseen ympäristöjalanjälkeään ja kohentaakseen kilpailukykyään nopeasti muuttuvilla markkinoilla, toteaa digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä. 

– Nyt vielä geopolitiikan jännitteet pakottavat yrityksiä pohtimaan vastuullisia toimintatapoja. Tähän on varauduttava yritysten kehittämiskannusteita ja osaamispalveluita vahvistamalla.

Tiedotteessa kerrotaan, että neljännes niistä yrityksistä, jotka kokevat kestävyysvaatimusten vaikuttavan liiketoimintaansa, arvioi tarvitsevansa uutta osaamista ilmastonmuutokseen ja ympäristövastuun vaatimuksiin vastaamiseksi. 

Uuden osaamisen tarvitsijoista lähes puolet kokee, että heillä ei ole riittävästi tietoa siitä, miten osaamista voisi kehittää tai hankkia.   

Oppilaitosten on parannettava tarjontaansa 

– Laaja epätietoisuus kertoo siitä, että pk-yritysten osaamistarpeisiin vastaavia ratkaisuja ei ole riittävästi tarjolla. Oppilaitosten ja muiden palveluntarjoajien on parannettava tarjontaansa ja vahvistettava sen tunnettuutta, sanoo Mikkilä. 

Tutustu tuloksiin tarkemmin tästä.

Yrittäjägallupin tulosten luottamusväli on kokonaistuloksen osalta +- 3,1 prosenttiyksikköä. Gallupiin vastasi 1 029 yrittäjää. Gallupin tulokset julkaistiin Suomen Yrittäjien Koulutusjohdon foorumissa Helsingissä 12.4.2022.

Kestävää kasvua vastuullisesti -seminaari Rovaniemellä

Lapin Yrittäjät ja Lapin kauppakamari järjestävä yhteistyökumppaniensa kanssa Kestävää kasvua vastuullisesti -seminaarin Rovaniemellä 5.5.2022. Seminaari tarjoaa yrityksille tietoa ja näkemyksiä vastuullisuudesta ja vihreän siirtymän velvoitteista.

Miten yritys voi kasvaa vastuullisesti ja sitä kautta kestävästi? Tutustu päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoja Yrittäjägallupista

Lisätietoja seminaarista

Pirkka Salo

toimitusjohtaja
Lapin Yrittäjät