7.8.2018 klo 09:56
Uutinen

Pohjoimainen pakkauspalkinto forssalaisen Jospakin elintarvikevuoalle

Forssalainen startup-yhtiö Jospak Oy on voittanut pohjoismaisen ScanStar 2018 -pakkauspalkinnon kartonkipohjaisella elintarvikevuoallaan.

Jospak on kehittänyt elintarvikepakkausratkaisun, jossa on 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa. ScanStar on pohjoismainen pakkauskilpailu, jonka Scandinavian Packaging Association on järjestänyt vuodesta 1969. Palkinto jaetaan marraskuussa FoodTech-messujen yhteydessä Tanskan Herningissä.

Pouttu Oy lanseerasi Kannuksen Lihakauppa Grillipekonin toukokuussa 2018. Tuorelihatuote sisältää pekonia vaahterasiirappimarinadissa, joka on pakattu Jospakin kuitupohjaiseen vuokaan.

– Etsimme jatkuvasti uusia ja ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. Lihatuotteiden lyhyen säilyvyyden vuoksi markkinoilla on rajoitetusti vaihtoehtoja muovisille elintarvikepakkauksille. Lanseerasimme Kannuksen Lihakauppa -lihabrändin keväällä ja koimme, että Jospakin vuoan design ja materiaali soveltuivat täydellisesti brändiimme, Pouttu Oy:n kehitysjohtaja Pirkko Rahkonen kertoo.

Jospak Oy on perustettu vuonna 2014 ja yhtiön innovaatio on kuitupohjainen vuoka, joka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle.

– ScanStar-palkinto merkitsee meille erityisesti startup-yrityksenä tunnustusta kovasta työstä, jota olemme tehneet tuotteen eteen. Uskon, että pakkausalan merkittävä palkinto avaa Jospakille uusia ovia samalla, kun panostamme muutenkin yrityksemme kasvuun, toimitusjohtaja Tarja Heikkilä Jospak Oy:stä iloitsee.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi