Pohjois-Karjalan TE-toimisto: Tukea yrittäjän urasuunnitteluun

Urasuunnittelua voi joutua tekemään elämänsä aikana kerran toisensa jälkeen. Yhteiskunnan, talouden ja suhdanteiden muutokset vaikuttavat yrityksen tilanteeseen. Terveydessä, perhetilanteessa tai omassa itsessä voi tapahtua muutoksia. Erilaiset muutokset käynnistävät monenlaisia pohdintoja ja pakottavat tarkastelemaan omaa tilannetta uudelleen.

Muutos saattaa tuntua uhkaavalta tai uudelta mahdollisuudelta. Joskus tilanne haastaa luottamusta omiin voimavaroihin. Uuden etsimisen rinnalla voi kulkea myös entisestä luopuminen.

Urasuunnitteluun kuuluu myös toivon tunteita. Vaikka tulevaisuudesta ei voi olla varma, siihen voi liittää myönteisiä odotuksia ja mielikuvia. Elämä tarjoaa vaihtoehtoisia reittejä ja oppimisen paikkoja, eikä kaikkea tarvitse vielä tietää. Toiveikkuus näkyy avoimuutena uusille mahdollisuuksille.

Työuraan liittyviä asioita ei onneksi tarvitse pohtia yksin. TE-toimiston ammatinvalinta- ja uraohjauksen psykologipalvelut on tarkoitettu kaikille, jotka pohtivat ammatin, työn ja koulutuksen kysymyksiä.

Psykologin uraohjauksessa voit rauhassa pysähtyä tarkastelemaan omaa tilannettasi, toiveitasi, ajatuksiasi ja toimintatapojasi. Voit pohtia ammatillista polkuasi, siihen liittyviä haasteita ja vahvuuksia sekä tarkastella suunnittelun esteitä. Tavoitteena on itsetuntemuksen lisääminen ja oman toiminnan vahvistaminen.

Tapaamiset ovat maksuttomia ja keskustelut luottamuksellisia. Palvelu on tarjolla koulutus-, työ- tai yritystilanteestasi riippumatta. Tärkein edellytys on se, että itse haluat pohtia asioita ja keskustella valinnoistasi.

Lue lisää: Ammatinvalinta ja uraohjaus – TE-palvelut

Tervetuloa asiakkaaksi! Ystävällisin terveisin Pohjois-Karjalan TE-toimisto.