19.4.2023 klo 12:26
Uutinen

Pohjois-Karjalan Yrittäjissä käynnistyy kolmivuotinen vastuullisuuden kehittämisohjelma

Vastuullisuusvaatimusten nousu on suurin yksittäisen otsikon alle menevä megatrendi, joka vaikuttaa Pk-yritystenkin toimintaympäristöön.

Vastuullinen yritystoiminta Pohjois-Karjalassa kehittämisohjelma auttaa pk-yrittäjiä saamaan oikeat tiedot toimintaympäristön muutoksesta ja vastuullisen liiketoiminnan odotuksista. Kehittämisohjelman päätavoitteina on epäselvien vastuullisuus megatrendien niin vaatimusten kuin mahdollisuuksien avaaminen kaikille yrittäjille. Tietoisuuden ja ymmärryksen lisäämisen ohella tavoitteena on innostaa ja valmentaa yrittäjiä tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin saavuttaa kilpailuetua, kasvattaa toimintaansa, hyödyntää Euroopan ja maailmanlaajuisesti kansainväliset tilaisuudet ja saada työpaikat kasvuun Pohjois-Karjalassa.

Vastuullinen yritystoiminta Pohjois-Karjalassa kehitysohjelmassa valmennetaan yrittäjiä erilaisissa työpajoissa. Lisäksi tullaan järjestämään erilaisia seminaareja aiheeseen liittyen. Työpajat käsittelevät mm. ympäristövastuullisuutta, asiakkaita, henkilöstöä, yhteiskuntaa, kiertotaloutta, työllisyyttä, viestintää jne.

Nyt koronan jälkeen huomio kiinnittyy aiheellisesti entistä enemmän ilmastokriisiin, jotta ilmaston lämpenemistä voidaan hidastaa. Yrittäjyyden ja yritysten rooli ilmastomuutoksen torjumisessa on keskeinen. Kansalaiset myös luottavat ongelmien ratkaisuissa juuri suomalaisiin yrityksiin ja odottavat heiltä konkreettisia toimia.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät hakivat ESR-hanketta aiheeseen liittyen, jotta pk-yrittäjillä olisi oikeat tiedot toimintaympäristön muutoksesta ja vastuullisen liiketoiminnan odotuksista. Hanke käynnistyy 1.6.2023 ja kestää 31.5.2026 saakka.