Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Vas. Pasi Kinnunen ja Jussi Riikonen
2.5.2023 klo 08:39
Uutinen

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät myi tilitoimisto Y-Tili Oy:n Esmo-yhtiöille

Oululainen Esmo-yhtiöt osti perinteikkään tilitoimisto Y-Tili Oy:n koko osakekannan Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:ltä. Y-Tili Oy on perustettu 1965 ja on yksi alueen vanhimmista tilitoimistoista.

-Tilitoimiston myynti tuli ajankohtaiseksi, kun Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus päätti, että tilitoimistoliiketoiminta ei ole järjestön ydintoimintaa. Haluamme myös arvojemme mukaisesti tukea vapaata kilpailua kaikilla toimialoilla, sanoo puheenjohtaja Jussi Riikonen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjistä. 

-Y-tilistä oli moni ostajaehdokas kiinnostunut, mutta halusimme myydä yhtiön alueella toimivalle, yrittäjävetoiselle tilitoimistolle, joten Esmo oli hyvin luonteva valinta meille. Yhtiöiden samanlaiset arvot, toimintatavat ja henkilökohtainen palvelu olivat päätöksenteon kriteereinä, iloitsee toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjistä.

-Tilitoimistoalalla on tapahtunut keskittymistä jo vuosia ja alan isot toimijat ovat kasvaneet myös Pohjois-Suomessa. Me haluamme tarjota asiakkaillemme yrittäjävetoisen, alueellisen ja kasvollisen vaihtoehdon, josta saa henkilökohtaista palvelua. Y-Tilin toimintamalli on samanlainen ja siksi on todella hienoa, että saamme jatkaa tätä työtä. Tutut työntekijät palvelevat jatkossakin Y-Tilin asiakkaita samassa toimipaikassa, lupaa toimitusjohtaja Pasi Kinnunen Esmo-yhtiöistä.

Esmo – pohjoissuomalainen tilitoimisto

Esmo-yhtiöt on oululainen perheyritys ja yhtiöt työllistävät 40 taloushallinnon ammattilaista. Yhtiöiden liikevaihto vuonna 2023 on noin 3,0 milj. euroa. Asiakkaita on noin 1400 Ylä-Lapista pääkaupunkiseudulle kaikilta toimialoilta.

Auktorisoidut tilitoimistot ovat Esmo Economia Oy Oulussa ja Haukiputaalla, Y-Tili Oy Oulussa ja Raahen Tili Oy Raahessa. Toimintamalli perustuu asiakaslähtöiseen ja kustannustehokkaaseen palveluun sekä vahvaan toimialatuntemukseen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen p. 050 5277 288
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Toimitusjohtaja Pasi Kinnunen p. 050 5565 110
Esmo-yhtiöt