Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät pitävät hallitusohjelman kirjauksia yrittäjyyttä ymmärtävinä ja positiivisina

  • Hallitusohjelmaan on kirjattu paljon yritysten kilpailukykyä parantavia ja kasvua tukevia asioita, iloitsee Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen. Useassa kohdassa hallitusohjelmaa on kannustavia elementtejä työn vastaanottamisen kannattavuuteen, yritysten mahdollisuuksiin työllistää sekä löytää sopivia työntekijöitä työtehtävään ja yritykseen.

Työvoiman saatavuus tärkeää pk-yrityksissä

Alueen pk-yrityksissä on toimialakohtaista pulaa osaavasta työvoimasta. Tämä vaikuttaa yrityksissä suoraan kasvuun ja haluun investoida alueella.

  • Hallitusohjelman kirjauksissa selkeytetään mm. paikallisen sopimisen mahdollisuuksia yrityksissä ja yleinen sosiaaliturvauudistus kannustaa hakemaan ja ottamaan vastaan työtä sosiaalietuuksien sijaan. Työperäisen maahanmuuton byrokraattisen saatavuusharkinnan säilyttämisen sijaan olisimme toivoneet tähän yrittäjille valinnanvapautta, summaa ohjelmakirjauksia Kolehmainen.

Hienoa Pohjoisen ohjelma tulee

Nyt hallitusohjelman kirjauksissa on noteerattu Pohjoisen ohjelma, mikä on erinomainen asia. Tärkeää on varmistaa, että tulevassa valmistelussa yrityselämän ääni kuuluu.

Alueelle tärkeää on myös, että pohjoisen ratahankkeita edistetään. Hallitusohjelman investointiohjelmaan merkitty Oulu-Liminka rataosuuden muuttaminen kaksoisraiteeksi on hyvä alku. Oulun ja Kuusamon lentokenttien aseman vahvistaminen ja alueen lentomatkustamisen helpottaminen ovat tärkeitä alueen yrityselämälle ja matkailun kehittämiselle.

Teiden kunto ja syntynyt korjausvelka huolestuttavat. Toivottavasti näihin saadaan euroja myös Pohjois-Suomeen, jatkaa Kolehmainen.

Yrittäjien verotusta ei saa kiristää

  • Yrittäjille on tärkeää, että toimintaympäristö pysyy vakaana ja sitä tukevat toimet ovat selkeästi määritelty ja ennustettavia. Viesti siitä, että yritysverotusta ei kiristetä, on tärkeä. Hienoa on myös, että perintöverotuksen tarpeellisuutta selvitetään. Hyvä että myös perintöveron tarpeellisuutta selvitetään. Perintöveron poistaminen helpottaa yritysten omistajanvaihdoksia ja tukee myös mahdollisuuksia, että omistajuutta säilyy Suomessa, sanoo Kolehmainen.

Lisätietoja:
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen p. 050 5277 288.

SY sivu kaikki hallitusohjelmasta lisää:
https://www.yrittajat.fi/ajankohtaista/kaikki-hallitusohjelmasta-yrittajalle/