Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

15.5.2023 klo 11:00
Uutinen

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus nimesi alueen kansanedustajille omat nimikkoyrittäjät

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus on nimennyt toiminta-alueensa kansanedustajille nimikkoyrittäjiä eri puolilta maakuntaa. Näin saadaan yrittäjien viestiä suoraan kansanedustajille ja myös kansanedustajat näkemään ja kuulemaan yrittäjän arjesta.

-On tärkeää, että Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät saa olla tukemassa yhteisen keskusteluyhteyden rakentumista yrittäjien ja alueen kansanedustajien välillä. Näin saadaan kansanedustajille näkökulmaa myös yrittäjiltä suoraan, sanoo Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen.

Nimikkoyrittäjän tehtävä on kertoa yrittäjän arjesta ja elämästä. Nimikkoyrittäjät välittävät edustajille myös tärkeää tietoa yrittäjien ajankohtaisista asioista edustajan vaalipiirin alueella. Näin on toiminut myös Haukiputaan Yrittäjien puheenjohtaja ja kansanedustaja Jenna Simulan (PS) nimikkoyrittäjä ja yrittäjä Seppo Pekkala. Hänen omistamansa ratsastustalliyritys Alarm Stables Oy tarjoaa ratsastusterapiaa eritysryhmille, kengitystä ja tallitoimintaa Haukiputaan Martinniemessä.

– Olemme Jenna Simulan kanssa onnistuneet rakentamaan hyvän keskusteluyhteyden jo viime vaalikauden aikana ja molemminpuolinen toive oli, että voimme jatkaa tätä nimikkoyrittäjän ja kansanedustajan yhteistyötä. Arvostan sitä, että Jenna on käynyt paikan päällä tutustumassa yritykseeni ja olen saanut esitellä hänelle aidosti yrittäjän arkea, mitä kaikkea siihen liittyy. Yhteiset tapaamiset ja keskustelu ovat lisänneet ymmärrystä molemmin puolin, kertoo Pekkala.

– Erilaisten yritysten pärjääminen on koko Suomen etu ja työpaikkoja onkin syntynyt viime vuosina erityisesti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Seppo Pekkala on pitänyt minua kartalla toimialansa ja yrittäjyyden ajankohtaisista asioista, ja tapaamiset ovat olleet antoisia. Kansanedustajien on tärkeä pysyä kiinni yrittäjien arjessa, kansanedustaja Jenna Simula sanoo.

Yrittäjän ja kansanedustajan yhteydenpidon ja vuoropuhelun on tarkoitus olla tiivistä ja sen on määrä kestää koko vaalikauden ajan. On tietysti henkilöistä ja aikatauluista kiinni kuinka tiivistä ja aktiivista yhteydenpito vaalikauden aikana on.

– On ollut ilo seurata alueen yrittäjien ja kansanedustajien yhteydenpidon kehittymistä ja syventymistä. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjistä tarjotaan alueen kansanedustajille nimikkoyrittäjätoiminnan lisäksi koko vuoden ajan ajankohtaista tietoa yrittäjien ja alueen tilanteesta. Välineinä tässä ovat Kasvun suunta – kysely, kaksi kertaa vuodessa Pk-yritysbarometrit ja alueelliset Kunta- ja elinvoimabarometrin vuoro vuosina sekä säännölliset tapaamiset. Tämän lisäksi Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien johto pitää tiivistä yhteyttä alueen kansanedustajiin tarpeen ja tilanteen mukaan, avaa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.

Nimikkoyrittäjäkonsepti on ollut käytössä Suomen Yrittäjissä jo kahden edeltävän vaalikauden aikana.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueen kansanedustajat ja nimikkoyrittäjät 2023-2027:

Kansanedustaja:          Nimikkoyrittäjä:

 • Aittakumpu Pekka       Syrjäpalo Mika, Kuljetusliike Syrjäpalo Oy         
 • Heikkinen Janne          Saarinen Harri, Katman Oy            
 • Hiltunen Pia                 Kennilä Päivi, Solasta Oy / Tuocon Oy
 • Hänninen Juha            Mattila Mika, RPJM Rakennuspalvelut Oy / Tmi Hoitava Pisara
 • Mattila Hanna-Leena   Paakkonen Sanna, WTF Design Oy
 • Mehtälä Timo               Kukkohovi Mikko, Foodium Oy / Suomen Ekotalot avoin yhtiö
 • Oinas-Panuma Olga    Huovinen Risto, Oulun Kalustehalli Oy
 • Pitko Jenni                   Määttä Marjo-Riitta, LSJ Group Oy
 • Sarkkinen Hanna         Arbelius Jan, Kouta Oulu Oy
 • Simula Jenna               Pekkala Seppo, Alarmi Stables
 • Talvitie Mari-Leena      Riikonen Jussi, Videcam Oy
 • Tuppurainen Tytti        Kallio Juha, Juhan Automaalaamo Oy
 • Vähämäki Ville            Takanen Ari, Kielo Growth Oy

Lisätietoja:

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
Puheenjohtaja Jussi Riikonen p. 040 3100 501 tai
Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen p. 0500 584 411
Haukiputaan Yrittäjät puheenjohtaja ja nimikkoyrittäjä Seppo Pekkala p. 050 3533 059   
Kansanedustaja Jenna Simula (PS) p. 09 432 3180