19.5.2022 klo 10:40
Uutinen

Pohjois-Savo on valtakunnan toiseksi paras paikka yrittäjille – Kuopio suurten kaupunkien kärjessä

Yrittäjien Kuntabarometrissä yrittäjät antoivat tunnustusta Pohjois-Savolle. Kaksi vuotta sitten tehtyyn samaiseen tutkimukseen verrattuna maakunnan kokonaisarvosana elinkeinopolitiikan eri osa-alueista oli parempi ja sijoitus nousi neljäksi parhaasta toiseksi parhaaksi. Alueista vain Etelä-Pohjanmaa on Pohjois-Savoa edellä.

– Tulokset kertovat siitä, että meillä kunnat ovat tehneet asioita yrittäjyyden toimintaympäristön parantamiseksi oikeaan suuntaan. Tulokset myös kirittävät kuntia parantamaan toimintaa edelleen yhdessä yrittäjien kanssa, sanoo Savon Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbélius.

Pohjois-Savon alueen kuntabarometrissä menestynyt Kuopio oli suurten kaupunkien tuloksissa toinen. Ykkössija meni Seinäjoelle. Alle 10 000 asukkaan joukossa kymmenen parhaan joukkoon Pohjois-Savosta sijoittuivat Vieremä (4. sija) ja Suonenjoki (6. sija).

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Janne Seppälä kertoo, että hyvän tuloksen taustalla on Kuopion kaupungin ja yrittäjien yhteisen tekemisen tiivistäminen ja pitkäjänteinen sekä tavoitteellinen työ.

– Meillä on edelleen monessa asiassa paljon tehtävää, mutta tavoitteemme on saada napattua Seinäjoelta ykkössija. Heti huomisesta lähdemme sitä tavoitetta kohti.  

Vieremä Pohjois-Savon paras

Vieremä sai Pohjois-Savon kuntien vertailussa parhaat pisteet (4,27) elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanaksi. Vieremää seuraavat Suonenjoki 4,13 pisteellä ja Joroinen 4,00 pisteellä.

– Tuloksesta tulee yhteinen hyvä olo meille vieremäläisille ja koko Pohjois-Savon tulos on myös loistava. Vieremällä on tullut laajalla rintamalla onnistumisia yrityksille, mikä näkyy koko kunnassa ja varmasti myös heijastuu tähän tulokseen. Yhteistyö yrittäjäjärjestön kanssa on ollut vahvistamassa hyvää yhteishenkeä, toteaa kunnanjohtaja Mika Suomalainen Vieremältä.

IROResearch kysyi yrittäjiltä Yrittäjien kuntabarometri -kyselyssä yrittäjien mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Kysely tehtiin 1.2.–4.4. Siihen vastasi 9 564 yrittäjää eri puolilta Suomea. Arvosana-asteikko kyselyssä oli 1-5. Pohjois-Savon kokonaisarvosana oli 3,30 ja koko maan keskiarvo 3,08.

Tulokset käydään yhdessä kuntien kanssa läpi

Barometrin tulokset ovat tärkeä työkalu. Savon Yrittäjät suosittelee, että paikalliset yrittäjäyhdistykset käyvät tulokset yhdessä läpi kuntien kanssa ja katsovat, missä on onnistuttu ja mitä kehitettävää löytyy.

– Kannustamme kuntakohtaisten tulosten läpikäyntiin ja mielellämme olemme myös mukana niitä avaamassa, jos sille nähdään tarvetta. Kunnissa tulosten pohjalta on hyvä sopia jatkotoimista ja mahdollisista tavoitteista seuraavalle mittausjaksolle vuodelle 2024, sanoo Savon Yrittäjien asiakkuuspäällikkö ja kuntavastaava Mia Simpanen.

Tutustu kuntakohtaisiin tuloksiin!

Lähes 10 000 yrittäjien vastauksien alueelliset ja kuntakohtaiset tulokset on julkistettu 18.5. Kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa. Voit tutustua alueellisiin ja kuntakohtaisiin tuloksiin yrittajat.fi/kuntabarometri2022.

Lisätietoja
Savon Yrittäjät
puheenjohtaja Tarja Arbélius, p. 0400 847 980, tarja.arbelius@gmail.com
asiakkuuspäällikkö Mia Simpanen, p. 044 3680 505, mia.simpanen@yrittajat.fi