6.9.2019 klo 15:59
Uutinen

Pohjois-Savon yrityskauppa käy edelleen kiivaana

​​​​​​​Vuosi 2019 on ollut yrityskaupparintamalla vilkas läpi Suomen.

Näin myös Pohjois-Savossa, jossa yrityksiä on ilmoitettu myytäväksi Yrityspörssi.fi -sivuston kautta kuluvan vuoden aikana 30 % enemmän kuin viime tammi-heinäkuussa 2018.

Myös Finnvera kertoi, että Pohjois-Savo oli vuonna 2018 yksi yrityskauppojen kasvun moottoreista Suomessa. Pohjois-Savossa yrityskaupat kasvoivat euromääräisesti peräti 124 prosenttia. Tämä kertoo muun muassa siitä, että aiempaa suuremmat yritykset ovat olleet aktiivisia, vaikka edelleen suurin osa omistajaa vaihtavista yrityksistä on pieniä.

– Uusia yrityksiä tulee vaihdosvaiheeseen lähivuosinakin paljon, koska yli puolet yrittäjistä on täyttänyt 50-vuotta, kertoo Savon Yrittäjien omistajanvaihdosasiantuntija Saara Timonen.

Timonen rohkaisee yrittäjiä valmistautumaan yrityksensä omistajanvaihdokseen hyvissä ajoin ja hyödyntämään asiantuntijoiden apua.

– Savon Yrittäjät tarjoaa yrityskauppoihin ja sukupolvenvaihdoksiin luottamuksellista neuvontaa. Maksutonta palvelu on kaikkien pohjoissavolaisten käytössä ja sitä rahoittavat alueen kaikki kunnat, Timonen muistuttaa.

Pohjois-Savossa myytävän yrityksen keskimääräinen hintapyyntö noin puoli miljoonaa

Yritysten ostajia on niin Pohjois-Savossa kuin koko maassa liikkeellä aktiivisesti. Pohjois-Savossa myytävät yritykset ovat keränneet Yrityspörssi-sivustolla katselukertoja tänä vuonna 625.000 kertaa. Toimialoista kiinnostavia tällä hetkellä ovat koko Suomen osalta ravintola- ja majoitusalan yritykset, verkkokaupat ja tilitoimistot.

Pohjois-Savossa Yrityspörssi.fi-sivuston kautta myytävien yritysten keskipyyntihinta on 510 000 €. Myytävien yritysten hintapyynnöissä vaihteluväli on kuitenkin suuri, sillä osa myytävistä yrityksistä on pieniä ja toiminta voi olla vasta alkanutta, kun taas osa on toiminut alueella vuosikymmeniä ja vakiinnuttanut asemansa.

– Hintapyynnöt Pohjois-Savossa myytävälle pk-yritykselle voivat vaihdella jopa muutaman tuhannen ja usean miljoonan euron välillä. Osaa yrityksistä myydään myös ilman hintapyyntöä, Timonen kertoo.

Tiedot ovat peräisin Yrityspörssi.fi-sivustolta.

Lisätiedot:

Saara Timonen, omistajanvaihdosasiantuntija,
Savon Yrittäjät, p. 044 368 0503

Yrityspörssi-sivustoon liittyvissä asioissa:
Meri Varkoi-Anhava, toimitusjohtaja
Yrityspörssi
puh. 050 434 9303