9.5.2019 klo 10:25
Uutinen

Pohjoissavolaiset kansanedustajat saivat omat nimikkoyrittäjät

Savon Yrittäjät on nimittänyt pohjoissavolaisille kansanedustajille omat henkilökohtaiset nimikkoyrittäjät.

Viime eduskuntavaalikaudella kaikki Suomen Yrittäjien aluejärjestöt nimesivät ensi kertaa oman alueensa kansanedustajille omat nimikkoyrittäjät. Tiedon välittyminen yrittäjien arjesta suoraan kansanedustajille on tärkeää. Siksi jokaiselle kansanedustajalle valitaan edelleen omasta vaalipiiristä nimikkoyrittäjä, joka auttaa, kun kansanedustaja tarvitsee tietoa yrittäjyydestä. Toiminta on nähty hyvänä, joten sitä päätettiin jatkaa.

– Nimikkoyrittäjämme ovat sitoutuneet toimimaan kansanedustajan tukena yrittäjyyden asiantuntijoina koko vaalikauden ajan. Toivomme, että jokaiselle parille muodostuu henkilökohtainen hyvä kumppanuussuhde, jolloin asian kuin asian puheeksi ottaminen on helppoa. Järjestönä olemme taustalla tukemassa tätä tärkeää toimintaa järjestäen muun muassa vuosittain yhteisiä tapaamisia koko joukolle, kertoo toimitusjohtaja Arto Nykänen Savon Yrittäjistä.

Kuopiolaisen InFlown yrittäjä Oskari Uotinen on jo toista kautta nimikkoyrittäjänä Sari Essayahille ja pitää yhteistyömuotoa erittäin toimivana ja mukavana tapana vaikuttaa yrittäjille tärkeisiin asioihin.

Uotinen kiittelee yhteistyötä Essayahin kanssa ja kertoo, että yhteisymmärrys on ollut helppo löytää, etenkin kun keskustelupari on tullut toisilleen tutuksi jo pidemmältä ajalta.

– Onhan tämä myös mukavaa vastapainoa yrittäjyydelle, kun kyse ei ole mistään muodollisesta toiminnasta, vaan keskustelut ovat hyvin vapaamuotoisia ja niitä käydään sen mukaan, miten se kummankin aikatauluun sopii, Uotinen toteaa.

Kansanedustaja-nimikkoyrittäjäparit

  • Eestilä Markku – Toivanen Anna-Liisa, Tahko.me Majoituspalvelut, Nilsiä
  • Essayah Sari – Uotinen Oskari, InFlow, Kuopio
  • Heikkinen Hannakaisa – Pitkänen Pasi, Kumoni Oy, Kuopio
  • Kilpi Marko – Sutinen Mika, hallitusammattilainen, Kuopio
  • Reijonen Minna – Sinisalo Laura, Nutrinet Oy, Kuopio
  • Semi Matti – Malinen Heli, Alpo Malinen Oy (Rautia Malinen, K-Maatalous Malinen), Leppävirta
  • Väätäinen Tuula – Ronkainen Yrjö, Varpuke Oy, Varpaisjärvi

Pohjois-Karjalan Yrittäjät nimittävät pohjoiskarjalalaisille edustajille omansa.

Jos haluat viedä viestiäsi nimikkoyrittäjien kautta kansanedustajille, ota yheyttä Savon Yrittäjien toimistolle: mia.simpanen@yrittajat.fi, p. 044 368 0505.

Neljä yrittäjätaustaista kansanedustajaa Savo-Karjalasta

Eduskuntavaaleissa tuli valituksi 34 yrittäjätaustaista edustajaa koko maan alueelta. Se on 17 prosenttia kaikista kansanedustajista. Savo-Karjalan vaalipiirin alueen yrittäjätaustaiset kansanedustajat ovat Markku Eestilä, Hannakaisa Heikkinen, Hanna Huttunen ja Jussi Wihonen. Työnsä päättävässä eduskunnassa oli 47 yrittäjäedustajaa.

– Yrittäjäedustajien määrä laski, mutta on edelleen hyvä. Tällä porukalla yrittäjien äänen pitäisi kuulua eduskunnassa. Lisäksi on paljon edustajia, jotka eivät ole yrittäjiä mutta joilla on erittäin hyvä yrittäjyyden tuntemus, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi.

Lisätietoja:

Savon Yrittäjät
Arto Nykänen, toimitusjohtaja
p. 044 3680 501
arto.nykanen(at)yrittajat.fi

InFlow
Oskari Uotinen, yrittäjä
p. 044 502 9658
oskari.uotinen(at)inflow.fi