30.1.2017 klo 09:38
Uutinen

PopUpCollege innostaa opiskelijat yrittäjyyteen – HYNY mukana antamassa tunnustusta nuorille

Helsingin Yrittäjien Yrittäjätilassa juhlittiin lokakuussa 2016 pop up -yrittäjyyttä. Stadin ammattiopiston, Suomen Liikemiesten Kauppaopiston ja Tiimiakatemia Globalin yhteistyöhanke PopUpCollege on innostanut opiskelijoita testaamaan liikeideoita ja itsensä työllistämistä tiimeinä. Lokakuun palkitsemistilaisuudessa annettiin tunnustusta kahdelle PopUpCollegessa syntyneelle tiimille: ravintola- ja catering-alan opiskelijat olivat perustaneet Luna Catering –tiimin ja modisti-opiskelijat Saala-tiimin. Uudenlaista yrittäjäinnostusta luonut konsepti saa jatkoa nyt vuonna 2017.

PopUpCollege on Stadin ammattiopiston, Suomen Liikemiesten Kauppaopiston ja Tiimiakatemia Globalin yhteistyöhanke. PopUpCollegen tavoitteena oli kokeilla uutta tapaa oppia yrittäjyyttä ja ammattia. Kokemukset tiimioppimista toteuttavasta toiminnasta ovat olleet positiivista. Opiskelijat ovat pitäneet PopupCollegen konseptia mielekkäämpänä kuin tavallista, oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua tai perinteisiä yrittäjyyskursseja. Yrittäjyys on alkanut kiinnostamaan opiskelijoita ja osalle yrittäjyydestä on tullut todellisempi tulevaisuuden haave.

PopUpCollege-kokeilu oli antoisa kokemus lokakuussa palkituille nuorille. Ravintolakokki-opiskelijat, Luna Catering –tiimin jäsenet Saija Hokkanen, Nea Pitkänen ja Juliana Antolainen, sekä modisti-opiskelijat, Saala-tiimin Sara Kultalahti ja Laura Suorsa, olivat tyytyväisiä onnistuneeseen yrittäjyyskokemukseen. Luna Catering on tehnyt cateringkeikkoja myös PopUpCollegen jälkeen, ja myös Saala-tiimi jatkaa toimintaa opiskelujen ohella. Nuoret naiset vastaanottivat kukat ja todistukset suorituksesta Yrittäjätilassa. Palkintoja oli jakamassa Stadin aikuisopiston edustaja Saku Lehtinen ja opettaja Ismo Korhonen sekä Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien HYNY:n vuoden 2016 puheenjohtaja Pekka Nurmela, joka oli vaikuttunut nuorten yrittäjäinnosta.

Palkittua toimintaa

PopUpCollege on saanut tunnustusta innovatiivisesta ammatillisen opiskelun toteutustavasta, joka mahdollistaa opiskelijalle aivan uudenlaisen oppimisen niin kokemuksen kuin taitojen kartuttamisen näkökulmasta. Toiminnalle luovutettiin 16.9.2016 kansainvälinen koulutus- ja kumppanuuspalkinto Oslossa, Norjassa. Palkinnon myönsi kansainvälinen koulutus- ja kumppanuusjärjestö The International education business Partnership Network (IPN).

>> Lue lisää PopUpCollegesta

Kuvissa: PopUpCollege-palkitsemistilaisuus Yrittäjätilassa. Kuvat: Jaana Tihtonen