Porvoon Vuoden yrittäjät Niklas Gustafsson ja Girli Siim sekä Porvoon Vuoden nuori yrittäjä Sandra Luts.
28.10.2023 klo 20:18
Uutinen

Porvoon Vuoden yrittäjä 2023 on Niklas Gustafsson ja Girli Siim, Lehtimäen Grilli Oy – Vuoden nuori yrittäjä on Sandra Luts, Kauneus- ja Hyvinvointi SL Oy

Porvoon Yrittäjät ry on julkistanut Porvoon Vuoden yrittäjän sekä Porvoon Vuoden nuoren yrittäjän. Vuoden Yrittäjä -palkinto luovutettiin lauantaina 28.10. yrittäjäjuhlassa Lehtimäen Grilli Oy:n yrittäjille, Niklas Gustafssonille ja Girli Siimille. Vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin 21-vuotias Sandra Luts.

– Niklaksen ja Girlin yritys Lehtimäen Grilli on jo käsite Porvoossa. Pariskunnan mättöruokaa tarjoava grillien helmeksikin kutsutun pikaruokalan keittiöstä valmistuu Porvoon parhaat grilliruoat, Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Marina Nyberg sanoo.

Erityisesti Grillin makkaraperunat ja aurajuustohampurilainen ovat nousseet paikallisten kulinaristien suosikeiksi. Ja nämä herkut ovat niin houkuttelevia, että ihmisiä saapuu paikalle kauempaakin nauttimaan niistä.

Porvoon Vuoden Yrittäjä 2023 Niklas Gustafsson ja Girli Siim.

Kyse ei ole pelkästään herkullisesta ruoasta, vaan myös yrittäjäpariskunnan omistautumisesta ja sitoutumisesta asiakkaisiinsa. 

– Niklas ja Girl pyörittävät grilliään kahdestaan seitsemän päivää viikossa, ja heidän periksiantamaton työmoraalinsa teki myös vaikutuksen. Tämä pariskunta on esimerkki siitä, kuinka intohimo ja omistautuminen voivat muuttaa pienen grillin paikalliseksi instituutioksi. Niklas ja Girlin Lehtimäen Grilli ei ole vain ruokapaikka, se on kokemus ja osa Porvoon ruokakulttuurin historiaa, Nyberg perustelee.

Yleisö ehdotti ja valitsi voittajan

Tänä vuonna voittaja valikoitui yleisön tekemisen ehdotusten pohjalta. Kuka tahansa sai ehdottaa yrittäjää tai yritystä palkintojen saajaksi. Yli 100 ehdotusten joukosta Porvoon Yrittäjien hallitus valitsi Vuoden yrittäjä finaaliin kolme kriteerit täyttävää yrittäjää. 

Finaaliin valikoitui Gustafssonin ja Siimin lisäksi muun muassa Suomen Autopalvelu Yhtiöt Oy:tä ja Porvoon Hamarinranta Oy:tä pyörittävä Tomi Vilenius sekä Tiinaliisa Oy:n (Eezy Henkilöstöpalvelut Porvoo, Eezy Henkilöstöpalvelut Kotka) yrittäjä Jaanamaija Hapuoja.

Voittajan valitsi yleisö äänestämällä omaa ehdokastaan. Ääniä Porvoon yrittäjien verkkosivuilla järjestetyssä äänestyksessä annettiin lähes 1500, joista reilu puolet meni voittajalle.  Voittaja paljastettiin vasta lauantain juhlassa.

– Kaikki kolme finalistia olisivat ansainneet tunnustuksen, mutta tällä kertaa yleisön sai valita voittajan.

Sandra Luts palkittiin Porvoon Vuoden nuorena yrittäjänä. Oikealla Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Marina Nyberg ja vasemmalla sihteeri Birgitta Palmqvist.

Kauneus valttia Porvoon vuoden nuori yrittäjä -valinnassa

Porvoon Yrittäjät nostaa esille säännöllisesti myös ansioituneita porvoolaisia nuoria yrittäjiä. Palkittava alle 36-vuotias tulee olla innovatiivinen, toimialaansa kehittävä tai mainion yrittäjäasenteen omaava porvoolainen yrittäjä. 

Tänä vuonna valinnan teki hallitus yleisön ehdotusten joukosta ja tunnustuksen sai 21-vuotias Sandra Luts.

– Sandra tarina yrittäjäksi kasvamisesta on inspiroiva ja kertoo paitsi hänen omasta päättäväisyydestään myös yrittäjyyden perintönä kulkevasta intohimosta. Yrittäjyys alkoi itse asiassa jo lapsuudessa, sillä Sandra kasvoi yrittäjäperheessä, jossa ahkeruus ja yritteliäisyys olivat arkipäivää, Nyberg toteaa.

Sandran yrittäjäura alkoi vuonna 2020 lähes heti kosmetologiksi valmistuttuaan. Palkkatyö ei tyydyttänyt hänen yrittäjähenkeään, ja pian hän lähti toteuttamaan unelmaansa omasta yrityksestä.

Tänä päivänä Sandra pyörittää yhdessä isosiskonsa Simonan kanssa osakeyhtiömuotoista Kauneushoitola SL Beautya Porvoon keskustassa. Yritys on nuoresta iästä huolimatta investoinut niin omaan liiketilaan kuin teknologiaan ja on tänä päivänä moderni huippupalveluita tarjoava kauneushoitola.

– Sandra on rohkea ja innostunut nuori yrittäjä, joka on ottanut elämänsä omiin käsiinsä ja tehnyt unelmistaan totta. Hän on esimerkki siitä, kuinka päättäväisyydellä ja intohimolla voi saavuttaa menestystä yrittäjänä. Sandra ei pelkästään haaveillut, vaan hän teki unelmistaan totta ja on nyt vuoden nuori yrittäjä Porvoossa, Nyberg toteaa.

Kaikki yrittäjäjuhlassa palkitut yhteyskuvassa. Vasemmalta Tomi Vilenius, Girli Siim, Niklas Gustafsson, Sandra Luts, Jaanamaija Hapuoja ja Helena Roos-Lindell.

Yrittäjäjuhlassa palkittiin lisäksi Muotiaitta Jaakkolan (Porvoon Muoti-Aitta Oy) yrittäjä Helena Roos-Lindell Suomen Yrittäjät ry:n myöntämällä Yrittäjäristin timanttiristillä tunnustuksena 40 vuoden yrittäjätoiminnasta sekä Jaanamaija Hapuoja kultaisella Yrittäjäristillä 20 vuoden yrittäjäurasta.

Kaikkien ehdottaneiden kesken arvottiin 50 euron arvoinen Rafael’sin ravintolalahjakortti, jonka voitti Laura Koovit.

Vuoden Yrittäjäpalkintoa on jaettu Porvoossa vuodesta 1981. Aikaisemmin palkitut yrityksen löytyvät paikallisyhdistyksen verkkosivuilta https://www.yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/porvoon-yrittajat/palkitut-yrittajat-ja-yritykset/