12.1.2024 klo 15:37
Uutinen

Porvoon Yrittäjät ehdolla myös vuoden 2023 parhaaksi

Paikallisyhdistys on yksi Suomen Yrittäjien viidestä valtakunnallisista finalisteista.

Porvoon Yrittäjät kisaa jälleen Suomen Yrittäjien parhaan paikallisyhdistyksen tittelistä suurimpien paikallisyhdistysten eli vähintään 500 jäsenen sarjan finaalissa yhdessä Etelä-Helsingin Yrittäjien, Kokkolan Yrittäjien, Kuopion Yrittäjien ja Oulun Yrittäjien kanssa.

Porvoon Yrittäjät valittiin vuoden 2022 koko Suomen ja Uudenmaan parhaaksi paikallisyhdistykseksi vähintään 500 jäsenen sarjassa. Porvoon Yrittäjät on valittu myös vuonna 2007 ja 2018 aikaisemmin aluejärjestön eli Uudenmaan Yrittäjien parhaaksi paikallisyhdistykseksi.

– Pääsy finaaliin toistamiseen on selkeä osoitus siitä, että olemme jatkaneet viime vuonna pitkäjänteistä työtä yrittäjien ja yrittämisen eteen Porvoossa, yhdistyksen puheenjohtajana aloittanut Marina Nyberg iloitsee.

Porvoon Yrittäjät toiminta on noteerattu myös valtakunnan tasolla aikaisemmin. Yhdistys oli myös yksi valtakunnallisista finalisteista 2018.

Eri kokoluokkien kategorioissa arvioitavia asioita ovat muun muassa kuntayhteistyö, vaikuttaminen, jäsenten saama hyöty, viestintä ja järjestötoiminta.

Porvoon Yrittäjät on viime vuosina vahvistanut yhteistyötä Porvoon kaupungin kanssa merkittävästi.

– Suhteemme (Porvoon kaupungin kanssa) on tänä päivänä aivan eri tasolla mitä se on ollut esimerkiksi viitisen vuotta sitten. Vuoropuhelua on käyty aktiivisesti. Olemme saaneet kaupunkiin esimerkiksi elinkeinopäällikön ja eri tahoista koostuva elinkeinofoorumi on alkanut kokoontua säännöllisesti. Eikä pidä unohtaa BusinessPorvoo-konseptia, joka on hyvässä myötätuulessa, Nyberg luettelee.

Yksi kaupungin, kehitysyhtiö Posintran ja yrittäjäyhdistyksen yhteistyömuoto on ns. POPPY eli kehittämistyöryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti.

Nyberg näkee yrittämisen tulevaisuuden Porvoossa valoisana.

– Yhteistyön tiivistyminen Porvoon Yrittäjien ja Porvoon kaupungin välillä on luonut vahvan pohjan paikallisen elinkeinoelämän kehittämiselle. Yhteistyö on esimerkki siitä, miten kuntasektori ja paikalliset yritykset paikallisyhdistyksen johdolla voivat tehokkaasti toimia yhdessä edistääkseen alueensa taloudellista kasvua ja hyvinvointia.

Yhdistys on jäsenmäärässä mitattuna Uudenmaan suurin paikallisyhdistys reilulla 700 jäsenellään.

– On ollut ilo huomata, että uusia jäseniä liittyy yhdistykseen tasaiseen tahtiin. Toisaalta lopettavia yrittäjiä ja yrityksiä on myös, joten jäsenmäärän kasvattaminen vaatii työtä.

Parhaat paikallisyhdistykset palkitaan jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100 jäsenyritystä, 100-200 jäsenyritystä, 201-499 jäsenyritystä ja yli 500 jäsenyritystä. Lisäksi valtakunnallisesti palkitaan Vuoden toimialajärjestö.

Voittajat julkistetaan ja palkitaan helmikuun 2. päivä Vierumäellä järjestettävässä Vaikuttajafoorumissa.

Porvoon Yrittäjät ry on Porvoossa toimivien yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten elinkeino-, yrittäjä- ja työnantajapoliittinen etujärjestö ja kontaktifoorumi yrittäjien ja eri sidosryhmien välille. Vuonna 2023 tulee kuluneeksi 77 vuotta yhdistyksen perustamisesta. Paikallisyhdistys tukee osaltaan Suomen Yrittäjien tavoitteita ja toimenpiteitä.

Lue lisää ja katso kaikki ehdolla olevat paikallisyhdistykset >>