25.7.2017 klo 12:57
Uutinen

PRH varoittaa: Laskun näköisiä tarjouskirjeitä liikkeellä – älä maksa!

Patentti- ja rekisterihallitus varoittaa laskulta näyttävistä tarjouskirjeistä, joita on postitettu etenkin tavaramerkkiasiakkaille.

PRH on saanut useita yhteydenottoja asiakkailta, jotka hämmästelevät saamiaan tarjouskirjeitä. Kirjeissä viitataan aitoihin tavaramerkkien rekisteri- tai hakemusnumeroihin ja kehotetaan maksamaan esimerkiksi rekisteröinti- tai uudistamismaksu. Enimmäkseen kirjeitä tulee ulkomailta ja englanniksi, mutta kirjeitä voi tulla myös Suomesta.

”Useat asiakkaat ovat erehtyneet luulemaan, että kirjeen lähettäjä on PRH, Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto EUIPO tai kansainvälinen henkisen omaisuuden järjestö WIPO”, PRH:n tiedotteessa kerrotaan.

PRH kehottaa erityiseen huolellisuuteen sellaisten kirjeiden kanssa, joissa tarjotaan tavaramerkin uudistamiseen tai rekisteröityihin yksinoikeuksiin liittyviä palveluja.

Tavaramerkin hakijat ja haltijat saavat valitettavan paljon harhaanjohtavia kirjeitä, aiheettomia laskuja tai maksukehotuksia. Kirjeissä voidaan vaatia esimerkiksi uudistamismaksua tai erillistä rekisteröintimaksua.

PRH neuvoo lukemaan viestin sisällön tarkasti ennen maksamista tai sitoutumista. Kaikissa PRH:n lähettämissä ilmoituksissa ja kirjeissä lukee selvästi PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS.

PRH tiedottaa säännöllisesti harhaanjohtavista kirjeistä ja maksukehotuksista verkkosivuillaan.