Petri Salminen
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Markus Sommers
23.2.2022 klo 13:50
Uutinen

Puheenjohtaja Salminen: Pakotteilla vaikutusta välillisesti myös pk-yrityksiin, vaikka niillä ei olisikaan Venäjä-yhteyttä

Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Petri Salmisen mukaan Venäjän vastaisilla pakotteilla voi olla vähintään välillisiä vaikutuksia kotimaisiin pk-yrityksiin.

Puheenjohtaja Petri Salminen kirjoittaa Suomen Yrittäjien verkkosivuilla julkaistussa blogissaan, että kansainvälistä liiketoimintaa tekevät yritykset ovat suurelta osin osanneet varautua Venäjään liittyviin riskeihin jo yli kymmenen vuoden ajan.

Salmisen mukaan Venäjän vastaiset pakotteet voivat kuitenkin vaikuttaa myös kotimaisiin pk-yrityksiin, vaikka niillä ei olisikaan yhteyksiä Venäjään.

– On kuitenkin tiedostettava, että nyt asetettavilla pakotteilla voi olla vähintään välillisiä vaikutuksia laajaan pienten ja keskisuurten yritysten joukkoon, joiden liiketoiminnassa ei ole suoraa kytköstä Venäjään. Vaikutukset voivat liittyä esimerkiksi kohoaviin energia-, kuljetus- ja raaka-ainekustannuksiin Salminen kirjoittaa blogissaan.

Salmisen mukaan yrittäjien on omassa toiminnassaan varauduttava siihen, että tulevaisuus on jälleen täynnä kysymysmerkkejä.

– Tämä koskettaa esimerkiksi energiaratkaisujamme ja hankintaketjujamme. Yrittäjäjärjestö tukee jäseniään niin neuvonnan, koulutusten kuin vaikuttamistyön kautta, jotta kansainvälisen epävarmuuden aiheuttamia liiketoimintariskejä pystytään tunnistamaan ja ehkäisemään, Salminen kirjoittaa. 

Salminen korostaa, että poliittisten päättäjien tehtävä on löytää ratkaisuja, joilla pakotteiden mahdollisia välillisiä vaikutuksia yritysten toimintaan voidaan pehmentää.

Petri Salmisen blogitekstin voit lukea täältä.

Toimitus
Toimitus