24.2.2023 klo 08:29
Uutinen

Puheenjohtajan kynästä

Jyväskylässä on vuosien varrella moni hanke viivästynyt erilaisten vastoinkäymisten ja valitusten vuoksi. Hippos-hanke on tästä yksi esimerkki. Vihdoinkin Hippos liikahtaa eteenpäin! Hippoksen kehittäminen on Jyväskylälle ja yrittäjille yksi tärkeistä hankkeista, joka muun muassa edistää alueen vetovoimaa, tarjoaa uusia yritysmahdollisuuksia sekä tuottaa positiivista virettä Jyväskylään. Jyväskyläkin tarvitsee uudistumista ja tulevaisuuteen katsovia hankkeita, joiden avulla voidaan luoda jotain uutta ja rakentaa seuraavia menestyksen kulmakiviä. Toivottavasti alueen rakentamisessa päästäisiin vihdoin käyntiin nopeasti ja rakentaminen toisi työtä runsaasti myös paikallisille yrittäjille.

Monelle yritykselle on tullut helpotuksena se, että pitkän odottelun jälkeen ELY:n kautta haetut rahoitukset liikahtavat jälleen eteenpäin. Alueille on tullut valtion taholta työ- ja elinkeinoministeriöltä anteeksipyyntö uuden EURA-järjestelmän käyttöönoton viivästymisestä. Tämä ei tietenkään lämmitä yrityksiä, joilla esimerkiksi kehittämisrahoitus on odottanut hyväksyntää ja maksatusta useita kuukausia. Joillekin alkaville yrityksille tämä rahoitus on voinut olla merkittävässä osassa toimintaa tai tuotteita kehitettäessä. Asiaan yritettiin vaikuttaa Suomen Yrittäjien tasolta saakka, mutta tietojärjestelmän kehittämisessä oli tässä merkittäviä haasteita. Toivottavasti tästä on opittu. Valoisana asiana voi kuitenkin nähdä sen, että erilaisten rahoitusmekanismien kautta yritysten kehittämiseen sekä investointeihin on jaossa merkittävä määrä rahoitusta. Kannattaa tutustua rahoituksiin sekä käydä jututtamassa ELY-keskuksen PK-yrityksen rahoitusneuvontaa tai ottaa hihasta kiinni yrittäjiä, jotka voivat auttaa rahoituksen suunnittelussa ja haussa.

Perjantaina katseet ja ajatukset kääntyvät Ukrainan puoleen sodan alkamisen vuosipäivänä. Tästä huolimatta toivotan teille erinomaisia kohtaamisia yrittäjyyden äärellä. Yhdessä pienetkin on vahvoja, sitkeitä ja menestyksekkäitä!

Jari Parkkisenniemi