16.9.2020 klo 09:02
Uutinen

Puheenjohtajan näppäimistöltä

Viime viikolla julkistettiin PK-yritysbarometri, joka kuvastaa yritysten ja yrittäjien näkemyksiä sekä odotuksia liittyen talouteen ja toimintaan. Tilanne on muuttunut keväästä ja nyt yrittäjät näkevät tilanteen ja tulevaisuuden näkymät Jyväskylän alueella synkempänä kevääseen verrattuna. Syytä tähän ei tarvitse keksiä. Sama kysely näyttää myös sen, että poikkeustilanteeseen luotua yritysrahoitusta on haettu ja sitä on hyödynnetty. Tämä on hieno asia! Näkymää tulevaisuuteen ei tämäkään kuitenkaan muuta. Kysymys on edelleen siitä, miten me tilanteeseen sopeudumme.

Kesän aikana on toistettu useampaan otteeseen Winston Churchillin sanontaa ”Älä koskaan anna hyvän kriisin mennä hukkaan”. Jokainen kriisi on mahdollisuus kehittää, luoda jotain uutta ja keksiä uusia tapoja tuottaa palveluita tai työtä. Toisinaan tämä on todella hankalaa, mutta yleensä kriisistä nousevat entistä vahvempina ne, jotka ovat pystyneet luomaan omaa toimintaansa uusiksi. Usein meillä yrittäjillä ei tähän ole mukamas aikaa ja kiirehdimme vain tämän päivän elannon perässä. Aikaa löytyy, kun sitä järjestää. Kehittäminen ja kehittyminen on kuitenkin yrityksen pitkäaikaisen menestyksen kulmakiviä.

Korona on nostanut viime päivinä uudestaan päätään ympäri Suomea ja Keski-Suomessakin tapausmäärät ovat olleet kasvussa. Meillä jokaisella on oman yrityksemme kautta mietittävä se, miten me varmistamme itse sen, ettei yrityksille kriittistä toimintaa keskeytetä kaupungin tai hallituksen taholta. Puhutaan edelleen eteenpäin etäisyyksien pitämisestä, muistutetaan käsien pesemisestä ja käsidesin käytöstä sekä vältetään itse altistamasta muita mahdolliselle tartunnalle. Yrityksille yhteiskunnan auki pysyminen on ehdoton edellytys. Meidän tulee omalla viestinnällä ja esimerkillä näyttää, miten tästä huolehditaan. Yrittäjiä tarvitaan, jotta Jyväskylä ja koko Suomi saadaan nousuun!

Hyvää ja turvallista syksyä kaikille!

Jari Parkkisenniemi

Puheenjohtaja, Jyväskylän Yrittäjät ry

Kurkkaa Jyväskylän Yrittäjien tapahtumat.