25.4.2024 klo 07:56
Uutinen

Puheenjohtajan tervehdys

Moikka yrittäjät!

Kevät keikkuen tulevi, kuten sanonta kuuluu. Näin myös Jyväskylän Yrittäjien uusi strategia vuosille 2024-2028, joka on käytännössä valmis. Kiinnitämme erityisesti huomiota hallitustyöskentelyn tahtotilaan, tehokkuuteen ja toiminnan konkreettisuuteen. Jäsenhankinta, sen tehostaminen ja houkuttelevuuden lisääminen ovat keskiössä. Panostamme jäsenkenttämme erilaisiin tarpeisiin. Luomme vahvaa yhteisöllisyyttä ja tarjoamme mielenkiintoisia tapahtumia. Tehostamme viestintää jäsenistölle ja sidosryhmille. Vahvistamme yhteistyötä virkamiesten ja politiikkojen kanssa. Tavoitteena on luoda toimiva ja vaikuttava yrittäjäyhteisö, joka palvelee jäsenistöään monipuolisesti ja edistää yrittäjyyttä ja yritystoimintaa Jyväskylässä.

Strategia on työkalu, joka ohjaa toimintaamme vuosiksi eteenpäin. Strategian avaaminen kokonaisuudessaan uutiskirjeessä ei ole toimiva ratkaisu. Pala palalta kuitenkin viestimme sen sisällöstä jäsenistöllemme. Erityisesti konkretisoimme strategiaa tapahtumina ja tilaisuuksina. Tulemme luomaan vahvan Jyväskylän Yrittäjät -brändin, vahvistamme me-henkeä ja uudistumme visuaalisesti ja verbaalisesti.

Nyt kevätkaudelle olemme sitoutuneet tekemään muutaman uudistuksen. Luomme uuden visuaalisen ilmeen, joka on mukana kaikessa toiminnassamme. Kannustamme yrityksiä kaupantekoon ja ensimmäisenä vaiheena on, että kaupanteko on mukana jäsenistöllemme suunnatuissa tilaisuuksissa. Aloitamme myös tarkemmin määriteltävät yritysvierailut, jonka tarkoituksena on saada vuoropuhelua yrittäjäyhteisön ja yritysten välillä. Tämän lisäksi tapaamme eri valtuustoryhmiä alueen muiden yhdistysten kanssa.

Jäsenkehityksemme on jatkunut myönteisenä. Jäsenmäärän nettolisäys on jatkunut. Aikamme huolestuttava piirre on kuitenkin jäsenkato maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi. Se kertoo yleisestä suhdanteesta, jossa yritykset elävät. Varovaiset ennusteet lupaavat käänteen tulevan, mutta tuskastuttavan hitaasti. Yrittäjäjärjestöllä pitääkin osaltaan olla myös yrittäjien tukena, toivottavasti siinä onnistumme.
Toivotan kaikille hyvää kevään odotusta ja mukavaa vapun aikaa!

Reijo Kujala
puheenjohtaja