19.1.2023 klo 09:48
Uutinen

Puheenjohtajan terveiset: Yhteisen tekemisen aika

Alkanut vuosi on alkanut yleismaailmallisesti samalla tavalla, kuten viime vuosi kului. Paljon on uhkia, jotka koskettavat meitä kaikkia, tavalla tai toisella. Mutta näiden uhkien ja negatiivisten näkymien edessä ei ole syytä vaipua synkkyyteen vaan tehtävä aktiivisesti työtä, jotta uhkaavasta taantumasta selvitään.

Nyt jälleen kerran tarvitaan aitoa yhteistä tekemistä. Ei pelkästään puheita vaan toimenpiteitä. Maakunnan elinvoimaisuuden kehittämiseen yhteistyö julkisten toimijoiden, oppilaitosten ja talouselämän kanssa. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä voisi olla hyvinvointialueen toiminta ja sen palvelujen ostaminen mahdollisimman laajasti paikallisilta yrityksiltä. Käsitykseni mukaan sitä ei ole missään kielletty.

Savon Yrittäjien osalta yhteistyöhalua ja -kykyä riittää, kunhan halutaan panostaa oman alueemme ja myös laajemmin Itä-Suomen hyvinvoinnin parantamiseen.

Avainroolissa ovat paikallisyhdistykset ja tietysti jäsenet. Toivonkin, että aktiivisella yhteistyöllä paikallisyhdistyksissä ja yhdistysten kesken, saamme riittävän hyvin koottua yhteistä näkemystä ja viestiä maakunnan elinvoimaisuuden ja yrittäjäystävällisyyden kehittämiseen.

Savon Yrittäjien aikaisemmat hallitukset ja toimihenkilöt ovat tehneet erinomaisen pohjatyön, johon voimme rakentaa tulevaisuutta.

Yhdessä tekemällä onnistumme.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille.

Kalevi Hilli
Savon Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja
puh. 040 551 1402
kalevihilli@gmail.com