27.4.2018 klo 15:02
Uutinen

Puhelinmyyjä kaupittelee hakemistopalvelua kunnan nimissä

Lapinjärveläinen yritys sai soiton Yrityskanta -nimisestä nettihakemistopalvelusta. Soittaja väitti soittavansa kunnan nimissä ja päivittävänsä rekisterin tietoja.

Yrityskanta -hakemistopalvelun taustalla on Fullmarketing Oy. Lapinjärven Yrittäjien puheenjohtaja Jarno Storgårdsille soitettiin hakemistopalvelusta viime viikolla.

– Soittaja esittäytyi Lapinjärven kuntana ja sanoi tarkastavansa kunnan yritysrekisterin tietoja. Hän kävi tiedot läpi, en siinä vielä älynnyt mitään outoa. Lopuksi ilmoitti, että tämä jatkuu ja hinta on 70 euroa vuodessa. En kuullut kovin hyvin puhelimessa, ja lopetettiin puhelu.

Ilmoitus rikosilmoituksen tekemisestä sai soittelijan perääntymään

Heti puhelun jälkeen Storgårdsilla soivat hälytyskellot.

– Rupesin sitten soittamaan takaisin päin, kun en ole ennenkään maksanut kunnalle mitään. Mutta en saanut henkilöä kiinni puhelimella. Sitten tuli tilausvahvistus, laitoin viestiä takaisin, etten ole tilannut heiltä mitään, vaan Lapinjärven kunta oli soittanut minulle. He vetosivat puhelun nauhoitteisiin, että nauhat on kuunneltu ja kaikki on ok.

J. Storgårds tarjoaa kiinteistönhuoltoa ja talonmiespalveluita. Yrittäjä Storgårds saa harhaanjohtavia myyntipuheluita 10-15 kappaletta vuosittain, joten hän on tottunut ”olemaan tarpeeksi törkeä takaisin” soittajalle.

— Vastasin sähköpostiin, että he eivät varmistaneet, olenko se todella minä puhelimessa. Sanoin vielä, että esiinnyitte Lapinjärven kuntana, eikö ole harhaanjohtava toimintaa. Sitten ilmoitin tekeväni rikosilmoituksen. Heiltä tuli vastaus, että Tilaus peruttu. Viestissä ei ollut mitään muuta, ei edes allekirjoitusta.

– Yksikään uusi asiakkaani ei ole tullut näiden nettiluettelofirmojen kautta.

Sama toimija esillä aiemminkin

Jarno Storgårds harmittelee harhaanjohtavan puhelinmarkkinoinnin runsautta.

– Näillä on aina jänniä hakemistonimiä. Siksi on vaikea erottaa, kuka on oikealla asialla, ja toisaalta kuka yrittää keplotella, ja saako sieltä mitään vastinetta.

Hän oli saanut samaiselta Fullmarketing Oy:ltä myös laskun talvella.

– Pitää olla tarpeeksi törkeä takaisinkin, niin olen näistä parista päässyt eroon.

SY neuvoo harhaanjohtavan markkinoinnin kohteeksi joutuneita

Suomen Yrittäjät on koonnut kattavan tietopaketin jäsenyrityksille liittyen yritysten kokemaan harhaanjohtavaan markkinointiin ja valelaskuihin liittyviin ongelmiin. Sivuilta löytyy tietoa tyypillisistä harhaanjohtavan markkinoinnin ilmenemismuodoista, reklamaation tekemisestä, puhelunauhoitteiden vaatimisesta ja perintätoimiston kanssa asioinnista.

Lisätietoa Harhaanjohtavasta markkinoinnista ja valelaskuista

toimitus (at) yrittajat.fi