1.2.2019 klo 22:04
Uutinen

Raahen Yrittäjät Vuoden tekijä – vuoden parhaat ja palkittavat yrittäjäyhdistykset!

Suomen Yrittäjillä on 383 paikallisyhdistystä ja 60 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaetaan yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Silja Europalla perjantai-iltana 1. helmikuuta.

Vuoden tekijä 2018 – Raahen Yrittäjät ry

Vuoden tekijänä palkitaan yhdistys, jonka toimintamalli tai palvelu on lisännyt jäsenten saamaa hyötyä jäsenyydestä. Raahen Yrittäjät on järjestänyt jäsenistölleen kolme kuukautta kestäneen hyvinvointiprojektin. Se maksoi yli 10 000 euroa. Jäsenyrittäjän omavastuuosuus oli 50 euroa. Talkootunteja luottamushenkilöillä hankkeentaustalla on pari sataa tuntia. Palaute jäsenistöltä on ollut poikkeuksellisen innostunutta ja vahvistanut jäsenten sitoutumista yhdistykseen.

Puheenjohtaja Sanna Salon yhdessä hallituksen jäsenten kanssa luotsaama paikallisyhdistys Raahen Yrittäjät on systemaattisesti pyrkinyt lisäämään yhteistyötä ja lisäämään yhteistä hyvää kaikilla tasoilla. Ajatuksena on, että kun yrittäjä voi hyvin, niin energia ja elinvoima näkyy myös alueella, summaa upeita tuntemuksiaan Salo.

Hänen mielestä jo se, että päästiin finaaliin, tuntuu isolta arvostukselta sitä arjen työtä kohtaan, mitä luottamushenkilöt tekevät. Suurin osa vapaaehtoistyöstä on muille näkymätöntä, ja harvemmin saa kiitosta, huomiota tai tunnustusta. Kaikki luottamushenkilöt antavat meillä ihan valtavia määriä ajastaan, jotta toisilla yrittäjillä olisi hyvä olla ja parempi yrittää Raahessa, toteaa Salo.

Yhdistys tarjoaa lisäksi jäsenilleen runsaasti korkeatasoisia koulutuksia ja tapahtumia laajan sidosryhmäverkoston kanssa. Alueella yhdistys on merkittävässä roolissa vuosittaisen seutukunnallisen yrittäjäjuhlan järjestämisessä ja toteuttamisessa, mikä on aluejärjestönkin näkökulmasta katsottuna varsin mittava projekti paikallisille toimijoille.

Raahen Yrittäjät haluaa kehittää toimintaansa yhdessä ja he ovat valmiita käyttämään siihen myös runsaasti aikaa. He ovat aktiivinen, osallistuva, tiivis ja yhteistyökykyinen porukka, mikä näkyy kaikessa tekemisessä ja tuloksissa, summaa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen Raahen Yrittäjien toimintaa.

Raahen Yrittäjät edustavat monipuolista yrityskenttää ja toiminta sijoittuu alueelle, jonka läheisyydessä on yksi Suomen mittavimmista suurhankkeista, Hanhikivi 1 – hanke. Lisäksi alueella on käynnissä ja suunnitteilla myös muita isoja investointeja. Tämä haastaa myös paikallista yrittäjäyhdistystä ja resursseja osallistumaan alueen suunnitteluun ja toimintaan.

On erittäin tärkeää, että Raahen Yrittäjien hallituksen puheenjohtajalla, hallituksen jäsenillä ja yrittäjillä on säännöllinen yhteydenpito, vuorovaikutus ja konkreettinen tekeminen hyvällä mallilla alueen toimijoiden kanssa. Heidän toimintansa on monipuolista ja moniulotteista. He ovat saamansa palkinnon mukaisesti todellisia Vuoden tekijöitä useilla eri osa-alueilla, toteaa Riikonen.

Lisätietoja:pj. Jussi Riikonen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät p. 040 310 0501 jussi.riikonen@yrittajat.fi
pj. Sanna Salo Raahen Yrittäjät p. p. 044 557 0830 tai sanna@sannasalo.fi
tj. Marjo Kolehmainen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät p. 050 5277 288 marjo.kolehmainen@yrittajat.fi

Muita palkittavia yhdistyksiä!

Heinäveden Yrittäjät, Iitin Yrittäjät, Liedon Yrittäjä – ja Kuopion Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2018 parhaina paikallisyhdistyksinä. Vuoden 2018 toimialajärjestö on Suomen Kiinteistövälittäjät SKVL ry. Lisäksi palkittiin Raahen Yrittäjät Vuoden tekijänä Pohjois-Pohjanmaalta, Kauhajoen Yrittäjät Vuoden vaikuttajana ja Jyvässeudun Yrittäjät Vuoden viestijänä. Satakunnan Yrittäjät on Elon ja Fennian valinta parhaaksi aluejärjestöyhteistyökumppaniksi.

Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä.