28.10.2023 klo 21:00
Uutinen

Rauman Yrittäjät palkitsevat vuoden yrittäjiä ja yrityksiä 2023

Rauman Yrittäjät kokoontuvat juhlistamaan paikkakunnan menestyviä yrityksiä ja yrittäjiä perinteikkäässä syysjuhlassaan Seminaarinmäellä 28. lokakuuta. Tapahtuma on merkittävä hetki paikalliselle yrittäjäyhteisölle ja tuo yhteen yrittäjiä eri toimialoilta juhlimaan menestyksen hetkiä.

Vuoden Yritys 2023: Muottituote Group Oy

Vuoden raumalaisen yrityksen titteli myönnetään tänä vuonna Muottituote Group Oy:lle. Yrityksen takana on Nurmen perhe, yrityksen perustaja Jouko Nurmi ja hänen poikansa Jukka Nurmi. Yritys on saavuttanut huippuluokan maineen ruiskuvalumuottien ja muovituotteiden alalla. Heidän pitkäaikainen sitoutumisensa laatuun, innovaatioon ja asiakastyytyväisyyteen tekee heistä arvostetun toimijan alallaan.

Muottituote Group Oy on tarina sitoutumisesta, periksiantamattomuudesta ja tinkimättömästä laadusta. Yritys, joka aloitti matkansa vuonna 1973, sai alkunsa Jouko ja Anneli Nurmen omakotitalon kellarista. Jouko, joka oli ennen Muottituotteen perustamista työskennellyt Oraksella, havaitsi muovimuottien kysynnän ja näki mahdollisuuden liiketoiminnalle tällä alalla. Muottituote kasvoi nopeasti ja kaipasi toiminnalleen suurempia tiloja. Muutaman vuoden jälkeen yritys siirtyi omakotitalon tiloista Sampaanalan teollisuusalueelle ja sieltä edelleen Metallitielle, jossa se nykyään toimii.

”Aikoinaan Keltaiset sivut olivat portti asiakkaiden luo.”

Jouko Nurmi, Muottituote Group Oy:n perustaja

Jouko Nurmi, yrityksen perustaja, muistelee Muottituotteen alkuaikoja, jolloin hän saattoi käydä illalla valmistuneen muotin kanssa seuraavan aamun asiakastapaamiseen. ”Moni asia on muuttunut siitä ajasta”, Nurmi hymyilee. ”Aikoinaan Keltaiset sivut olivat portti asiakkaiden luo.”

Yrityksen suurimpia ja pitkäaikaisimpia asiakkaita ovat tunnetut suomalaiset suuryritykset kuten Oras, Fiskars ja Rapala. Yritys on erikoistunut valmistamaan muotteja moniin eri käyttötarkoituksiin, mukaan lukien lääketeollisuuteen. Muotteja ja muoviosia valmistetaan nykyään sekä Raumalla, että Joensuun tehtaalla, jota johtaa yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Tero Vanninen.

Joukon poika, Jukka Nurmi, kiittää pitkiä asiakassuhteita, jotka ovat mahdollistaneet omalta osaltaan Muottituotteen tarinaa. ”Pitkäaikaiset asiakkuudet ovat meille äärimmäisen arvokkaita. Ne eivät ainoastaan osoita luottamusta yritystämme kohtaan, vaan myös mahdollistavat syvemmän ymmärryksen asiakkaidemme tarpeista”, hän selittää. ”Toisen tunteminen, oli kyse sitten asiakkaasta tai omasta henkilökunnasta, on liike-elämässäkin äärimmäisen tärkeää. Se luo perustan loistavalle asiakaspalvelutasollemme.”

Jukka Nurmi korostaa erikoistumisen ja osaamisen keskittämisen merkitystä yrityksen menestyksessä. ”Olemme aina panostaneet vahvasti erikoisosaamiseemme ja ymmärrykseen tietyillä osa-alueilla. Tämä päätös on ollut avain menestykseemme”, hän sanoo. Rohkeus investoida on taannut Muottituotteen teknologisen kyvykkyyden vastata asiakkaiden koviin laatuvaatimuksiin.

Jukka ja Jouko Nurmi esittelevät Muottituote Group Oy:n tuotantoa Antti Simulalle, Rauman Yrittäjien puheenjohtajalle ja Timo Frimodigtille, Rauman Yrittäjät-säätiön edustajalle.

Kun keskustellaan ekologisuudesta muoviteollisuudessa, Jukka korostaa muovin oikeanlaista käyttöä ekologisena valintana. ”Muovi on materiaalina monipuolinen ja kestävä. Oikein käytettynä se voi olla ekologinen vaihtoehto muihin materiaaleihin verrattuna”, hän sanoo. ”Maailma kehittyy jatkuvasti muovin käytön suhteen, ja myös me Muottituotteella olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Tavoitteenamme on olla osa ratkaisua, ei ongelmaa, kun puhutaan muovin ympäristövaikutuksista.”

Jouko ja Jukka Nurmi ovat otettuja Vuoden Yritys 2023 -palkinnosta ja haluavat jakaa kunnian myös yrityksensä omalle henkilökunnalle. ”Tämä palkinto kuuluu meille kaikille. Olen ylpeä siitä, mitä olemme yhdessä saavuttaneet”, Jukka sanoo.

Muottituote Group Oy on esimerkki siitä, miten perheyritys voi kasvaa ja menestyä, kun siihen yhdistetään tinkimätön työmoraali, innovatiivisuus ja vahva asiakaslähtöisyys.

Vuoden Yksinyrittäjä 2023: Mikko Kiviharju, Mixa Oy

Vuoden yksinyrittäjäksi on valittu Mixa Oy:n, poikkeuksellinen yrittäjäkyky, Mikko Kiviharju.
Mikon erityisosaamiseen kuuluu monipuoliset valo- ja tapahtumatekniikan toteutukset ja tapahtumatuotannon konsultointi yli 15 vuoden ajalta. Hänen omistautumisensa alalle ja kykynsä kehittyä, ja tuoda valoa ja tunnelmaa tapahtumiin ovat tehneet hänestä arvostetun alan osaajan.

Mikon vankka kokemus alalta mahdollistaa sen, että hän pystyy toteuttamaan jopa kaikkein villeimmät ideat asiakkailleen. Hän ei pelkää haasteita, vaan pikemminkin ottaa ne vastaan innostuneena mahdollisuuksina. Mikko on tunnettu siitä, että hän löytää keinot saada valot, äänet ja visuaalisen toteutuksen harmonisoitumaan täydellisesti, luoden unohtumattomia kokemuksia niin yksityisille juhlille kuin suurille tapahtumille.

Mikko Kiviharju on loistava esimerkki siitä, miten yksinyrittäjä voi menestyä alallaan, kun intohimo ja ammattitaito yhdistyvät. Rauman Yrittäjät ovat ylpeitä palkitessaan Mikkoa Vuoden yksinyrittäjänä vuonna 2023 ja odottavat innolla, mitä hän tulee vielä tulevaisuudessa saavuttamaan.

Vuoden Nuori Yrittäjä 2023: Tommi Otamo, Ilma-Otamo Oy

Vuoden Nuorena Yrittäjänä 2023 palkitaan Tommi Otamo, Ilma-Otamo Oy. Ilma-Otamo Oy suorittaa ammattitaitoisesti kaikki ilmastointialan työt, niin uudisrakentamisessa kuin saneerauskohteissakin, aina pientaloista vaativiin teollisuuskohteisiin asti.

Ilma-Otamo Oy:n erityisvahvuutena ovat ilmastoinnin säätötyöt, kokonaistoimitukset sekä suunnittelua sisältävät perusparannukset. Yritys keskittyy energiatehokkaaseen ilmastointiin ja huoltotöihin, tarjoten asiakkailleen luotettavia ja kestäviä ratkaisuja ilmastointitarpeisiin.

Ilma-Otamo Oy on seurannut Tommin johdolla vankkaa taloudellista menestystä vuodesta toiseen. Asiakkaat voivat luottaa siihen, että he saavat parhaan mahdollisen ilmastointipalvelun, oli kyseessä sitten uudisrakennus, saneerauskohde tai ilmanvaihdon optimointi.

Rauman Yrittäjät onnittelevat Tommi Otamoa ja Ilma-Otamo Oy:tä Vuoden Nuorena Yrittäjänä 2023 -tunnustuksesta ja toivottavat menestystä tuleviin haasteisiin!

Rauman Yrittäjät onnittelevat lämpimästi kaikkia palkittuja ja kiittävät kaikkia osallistujia onnistuneesta ja inspiroivasta vuodesta 2023!