Kuva: Getty Images
2.2.2022 klo 15:50
Uutinen

Ravintola- ja kokoontumisrajoituksiin helpotuksia – Yrittäjät: ”Hyvä, että aikataulu on nyt tiedossa”

Hallitus on päättänyt avata ravintoloita ja tapahtumia 14. helmikuuta alkaen. Yrittäjien mukaan on hyvä, että yrityksillä on nyt tiedossa aikataulu.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi yhteiskunnan avaamisesta hallituksen neuvottelujen päätyttyä tänään keskiviikkona.

Helmikuun 14. päivän jälkeen ravintolat saavat pitää ovensa auki klo 24 asti, mutta alkoholitarjoilu on lopettava tuntia aikaisemmin. Hallitus päätti myös luopua ravintoloiden erottelusta, joten aukioloajat koskevat sekä baareja että ruokaravintoloita. Rajoituksista on määrä luopua kokonaan 1. maaliskuuta, mikäli tautitilanteen kehitys jatkuu suotuisana.

− On erittäin hyvä, että rajoituksia aletaan nyt purkaa. Tahti olisi voinut olla vieläkin ripeämpi, mutta on hyvä, että yrityksillä on nyt tiedossa aikataulu, korostaa johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä.

Hallitus suosittelee aluehallintovirastoille, että nämä luopuisivat kokoontumisrajoituksista 14. helmikuuta alkaen. Lopullinen päätösvalta kulttuuri- ja urheilutapahtumien avaamisesta on aluehallintovirastoilla.

− On pidettävä sekin mahdollisuus mielessä, että rajoituksista voitaisiin luopua kokonaan jo suunniteltua aikaisemmin. Pitää muistaa, että myös rajoituksissa on kyse perusoikeuksien rajoittamisesta, joten niistä on luovuttava heti, kun niille ei ole osoitettavissa välttämätöntä perustetta, Makkula sanoo.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) ehti aikaisemmin tuoda julkisuuteen opetus- ja kulttuuriministeriön esityksen, jonka mukaan kaikki kulttuuri- ja urheilutapahtumat avattaisiin yleisölle helmikuun 10. päivään mennessä. Kurvisen tiukempi aikataulutoive ei siis näytä toteutuvan.

Sanna Marinin mukaan koronapassikäytännöstä luovutaan toistaiseksi. Taustalla on THL:n lausunto, jonka mukaan koronapassin käyttö ei ole enää perusteltua. Matkustamiseen tarkoitettu EU-koronapassi on käytössä normaalisti.

Valtioneuvoston tiedote: Hallitus päivittää koronastrategiansa – rajoituksia puretaan asteittain tautitilanne huomioiden (valtioneuvosto.fi)

Toimitus
Toimitus