VähäE on julkaissut musiikkia syksystä 2020 lähtien.
12.8.2022 klo 07:00
Uutinen

Rekkamiesten klassikkobiisi sai uuden käsittelyn – Rekkakuski-räppäri VähäE esittää kappaleen autonäyttelytapahtumassa

Kuljetusalan yhdistys Rahtarit ry. tilasi tuoreelta räppäriltä ja iskelmämusiikin konkarilta yhteisen kappaleen.

Rekkakuski ja räppäri VähäE, eli Eero Vähätalo, 32, on toteuttanut kolme unelmaansa. Lapsuuden haaveammatti rekkakuskista on toteutunut. Juniorivuosien haave musiikintekemisestä toteutui, kun hän ryhtyi julkaisemaan rekan ratissa syntyneitä lyriikoitaan lokakuussa 2020.

Nyt VähäE esittää Rekkamies-biisin Power Truck Showssa ja Power Nights -tapahtumassa feature-artistina Matti Esko.

– Kukaan ei ole tehnyt rekkamusaa vuosiin. Oma kappaleeni Tien päällä kertoo omista kokemuksista, millaista elämä tien päällä on. Rahtarit ry:n tyypit kuulivat sen ja ottivat yhteyttä. He ehdottivat, että Matti Esko ja minä tekisimme yhteisen biisin. Oma versio Rekkamies-biisistä on ollut haaveissa, Vähätalo kertoo.

Rekkamies syntyi alunperin osana Elovena-kaurapuuromainosta, jonka kohderyhmänä pojat, ja tavoitteena parantaa kaurapuuron mielikuvaa heidän keskuudessaan. Kappaleessa oli kuitenkin sitä jotain. Säveltäjä Esa Nieminen ja sanoittaja Juha Tapaninen tekivät mainoslaulun pohjalta kokonaisen kappaleen. Esiintyjäksi valittiin Matti Esko, josta tuli kappaleen myötä iskelmätaivaan tähti.

Alan asiaa musiikkilistoille

Rahtarit on poliittisesti sitoutumaton ja ammattijärjestöllisestä toiminnasta ulkopuolinen yhdistys. Jäsenissä kuljettajia, yrittäjiä ja alasta kiinnostuneita lähes 30 000. Se pitää ääntä alaa koskevista asioista.

– Kuljetusalan arvostus, nuorten kiinnostus alaa kohtaan, kuljettajapula, naisia lisää kuljetusalalle ja maailman tilanteen aiheuttamat haasteet, kuten dieselin korkea hinta; nämä ovat kuljetusalan polttavia ja ajankohtaisia kysymyksiä, joihin me Rahtarit ry:ssä haluamme vaikuttaa. Ja näin teemmekin – tällä kertaa tavalla, joka jää soimaan kaikkien mieliin, autoihin ja musalistoille, yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Suuret haaveet

Vähätalo kiittelee työnantajaa Transmaria tuesta esiintyvän artistin taipaleella.

– Transmar sponsoroi Tien päällä -musiikkivideon ja Scania lainasi kalustoa sen kuvaamiseen. Sain myös vapaata, että pääsen esiintymään Power Truck Showhun.

VähäE ja räppiura ovat toistaiseksi sivuhomma Vähätalolle, mutta jos haaveet jatkavat toteutumistaan, ne voivat muuttua vakavammaksikin toiminnaksi. Silloin Vähätalon mielestä olisi luontevaa lähteä yrittäjäksi.

– Yksittäisiä keikkoja tekisin kevytyrittäjänä, mutta jos homma pääsisi pitkälle, tekisin sitä oman yrityksen kautta, hän sanoo.

Juttua muokattu 12.8. klo 12.05: Matti Esko ei esiinny Power Nights -tapahtumassa, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Muita kiinnostavia aiheita

Toimitus
Toimitus