18.8.2020 klo 09:45
Uutinen

Rekrytointiyrittäjä: ”Opiskelijat antavat yritykselle paljon, eivätkä ole vain kuluerä”

Rekrytointialan yrittäjä Sanna Järvinen ottaa mielellään opiskelijoita yritykseensä oppimaan, sillä heillä on uutta tietoa digitaalisesta markkinoinnista ja ideoita toisten nuorten tavoittamiseksi. Opiskelijat taas pääsevät kokeilemaan monipuolisia työtehtäviä.

Sanna Järvisellä on monipuolinen kosketus ammatilliseen koulutukseen. Hän opettaa taloushallintoa merkonomiopiskelijoille Turun ammatti-instituutissa. Opettajan työn ohella hän on yrittäjä ja toimitusjohtaja Amisrekry Oy:ssä. Amisrekry on erikoistunut ammatillisen toisen asteen suorittaneiden työllistämiseen. Se tarjoaa apua ja rekrytointipalveluja yrityksille ympäri Suomea. Yrityksen hän perusti yhdessä kahden opettajakollegan kanssa.

– Opettajana toimiessani huomasin, että ammatillisiin opiskelijoihin ja valmistuneisiin keskittyvälle rekrytointipalvelulle on tarvetta. Yrityksemme toimii siltana opiskelijoiden ja yritysten välillä, Sanna Järvinen kertoo.

Järvinen on taustaltaan yo-laskentamerkonomi ja kauppatieteiden maisteri. Hän on suorittanut myös audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinnon ja hankkinut opettajan pedagogisen pätevyyden.

– Pidän työstäni tosi paljon. Pystyn tuomaan opetukseen tietoa yrityselämästä ja oppilaitokselle tietoa yritysten tarpeista. Lisäksi voin auttaa yrityksiä tavoittamaan opiskelijat sekä tuomaan yritykset ja oppilaitokset yhteen, Järvinen toteaa.

Hänen yrityksensä lanseerasi vuosi sitten digitaalisen alustan Amisharjoittelu.fi:n, joka on ilmainen ilmoitus- ja hakukanava työharjoittelupaikoille. Koronakeväänä perustettu Maatilalle.fi vastaavasti välittää maatilojen ja puutarhojen työpaikkoja. Yksityisopettaja.fi:n avulla opettajat voivat antaa tukiopetusta, yksityisopetusta ja preppausta opiskelijoille.

Opiskelijat tuovat tuoretta tietoa ja taitoa yrityksiin

Sanna Järvisen mukaan työnantajat hyötyvät koulutussopimus- ja oppisopimusopiskelijoista, sillä heillä on opintojen kautta tuoreinta tietoa ja taitoa. Myös Amisrekryssa opiskelijat ovat tuttu näky.

– Otamme mielellään opiskelijoita, sillä heillä on uutta tietoa digitaalisesta markkinoinnista ja ideoita toisten nuorten tavoittamiseksi. Opiskelijat taas pääsevät kokeilemaan monenlaista digitaalisen markkinoinnin ja myynnin parissa. Haluamme tarjota mielekkään harjoittelupaikan, Järvinen kertoo.

Yhteistyö oppilaitosten kanssa on toiminut hyvin silloin, kun Amisrekryssa on ollut opiskelijoita. Opiskelijat tulevat yritykseen Turun ammatti-instituutista ja joskus myös muista oppilaitoksista. Työpaikkaohjaajana toimii jompikumpi Amisrekryn kahdesta työntekijästä.

– Koulu on lähettänyt meille hyvät ohjeistukset. Opettaja on käynyt ja hänet on myös tavoittanut tarvittaessa, Järvinen kehuu.

Ammatillisilla oppilaitoksilla on paljon annettavaa yrityksille

Sanna Järvinen näkee, että ammatillinen koulutus mahdollistaa paljon ja parin vuoden takainen uudistus on joustavoittanut sitä entisestään. Opiskelijan näkökulmasta työpaikalla tapahtuva oppiminen antaa mahdollisuuden tutustua työtehtäviin. Lisäksi yritykset pääsevät kouluttamaan hyviä työntekijöitä itselleen.

– Uskon, että oppisopimusta hyödynnetään jatkossa entistä enemmän niin uuden työvoiman hankinnassa kuin oman henkilöstön osaamisen kehittämisessä. Myös yrittäjän oma oppisopimus voi lisätä yrittäjän osaamista muuttuvassa maailmassa, Sanna Järvinen toteaa.

Osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen on hänestä tärkeää, sillä tarve osaamiselle muuttuu aktiivisesti. Ammatillisilla oppilaitoksilla on paljon annettavaa yrityksille, sillä ne tarjoavat alan viimeisintä tietoa ja pystyvät räätälöimään palveluita yritysten tarpeisiin.

– Yritysten kannattaisi entistä enemmän hyödyntää koulutussopimusta ja oppisopimusta. Opiskelijat antavat paljon, eivätkä ole vain kuluerä, Sanna Järvinen suosittelee.

Opettajana ja yrittäjänä Sanna Järvinen näkee laajasti opiskelijoiden ja yritysten tarpeita. Erityisen tärkeänä hän kokee jatkuvan vuoropuhelun ylläpidon oppilaitosten ja yritysten välillä.

– Oppilaitoksista valmistuu hyvää ja osaavaa työvoimaa, joita yritysten kannattaa hyödyntää. Yritykset taas toimivat opiskelijoille väylänä työelämään, Järvinen toteaa.

Lue lisää ammatillisesta koulutuksesta täältä.

Anne Öhman

anne.ohman (at) yrittajat.fi

Tule mukaan Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaariin 6.10.