Remedy lupaa lisätietoja Alan Wake 2:sta ensi kesänä.
10.12.2021 klo 14:01
Uutinen

Remedyn hittipeli saa jatkoa – Toiminnan sijasta luvassa kauhua

Alan Wake 2 julkaistaan pelaajille vuonna 2023.

Suomalainen pelinkehittäjä Remedy aiheutti positiivisen myrskyn pelifanien vesilasissa kerrottuaan varhain aamulla Suomen aikaa työstävänsä jatko-osaa Alan Wake -konsolipelille. Lavalle nousseen pelitalon luovan johtajan Sami Järven ilmoitus otettiin pelipiireissä vastaan riemulla.

Alan Waken ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2010. Jo tuolloin Remedy vihjaili, että jatkoa on tulossa. Yhtiö tunnetaan pitkistä projekteista ja korkeista laatuvaatimuksistaan. Alan Waken kakkososan julkaisua joudutaan odottamaan vuoteen 2023.

Alan Waken kaltaisten pelien tuotantobudjetit ovat jo pitkään olleet isojen Hollywood-elokuvien tasolla. Kakkososa ei tee tässä poikkeusta. Pääosassa on edelleen Ilkka Vinnin esittämä hahmo.

Remedy kertoi uutisensa alan isossa tapahtumassa The Game Awards -gaalassa Los Angelesissa. Pelistä ei paljastettu viellä muuta kuin se, että kyseessä ei ole ensimmäisen osan tavoin toimintapeli vaan kakkososassa keskitytään kauhuun. Lisätietoja Remedy lupaa vasta ensi kesänä.

Se tiedetään, että pelin julkaisijana toimii yhdysvaltalainen Epic Games. Alan Wake 2 tulee saataville PC-tietokoneille, Xboxille ja PlayStation 5:lle.

Remedy tunnetaan maailmalla myös Max Payne -pelisarjastaan sekä Quantum Break -pelistä, joka oli aikanaan Suomen kallein viihdetuote.

Aikaisemmin tänä vuonna Remedy julkaisi päivitetyn version Alan Wakesta. Taustalla oli se, että Remedy sai itselleen pelin julkaisuoikeudet, jotka olivat aikaisemmin Microsoftin hallussa. Alan Wake julkaistiin aikanaan yksinoikeudella Microsoftin Xbox-pelikonsolille.

Pauli Reinikainen