Riihimäkeläinen LR-Laskenta Oy myyty turkulaiselle Tilitoimisto Aarniolle

Tilitoimisto Aarnio Oy on ostanut LR-Laskenta Oy:n ja Turun Tilipalvelut Oy:n osakekannat ja laajentaa näin palvelutarjontaansa Riihimäelle. Yrityskaupan myötä Aarnio saa erityisosaamista mm. henkilöstörahastoista ja niiden kirjanpidosta. Konsernin työntekijämäärä nousee jo yli 40 henkilöön ja liikevaihto yli 3 miljoonaan euroon.

LR-Laskenta on 7 hengen tilitoimisto Riihimäellä ja palvelee asiakkaitaan niin talous- kuin palkkahallinnossa ja on erikoistunut henkilöstörahastojen kirjanpitoon. LR-Laskenta Oy jatkaa omalla nimellä ja y-tunnuksellaan sekä entiset omistajat Leila Rantamäki sekä Sirpa Wikholm jatkavat yhtiön palveluksessa.

-Tilitoimistoalan kehitys, uudet lainsäädännöt ja kommervenkit sekä alan muutenkin lisääntynyt kompleksisuus eri vaateineen vie toimintaa koko ajan pois alan keskiöstä. Tämän pohjalta syntyi ajatus etsiä toiminnalle mahdollista jatkajaa tai erittäin läheistä kumppania. Tilitoimisto Aarnio oli kiinnostunut, asiat etenivät nopeasti ja elokuun lopussa teimmekin jo kaupat osakkeista, kommentoi LR-Laskennan entinen omistaja Leila Rantamäki.
–  Sitoutuneet asiakkaat ja henkilöstö ovat meille tärkeitä arvoja ja nämä nousivat esille myös LR-laskennan yrittäjien kanssa keskusteltassa. Uskomme LR -Laskennan hankinnan tukevan kasvutavoitteitamme, kertoo Tilitoimisto Aarnion toimitusjohtaja Tatu Virta.

Osapuolet innoissaan kehitysmahdollisuuksista

Kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä syntyneistä kaupoista, sillä kaikkia kolmea yhtiöitä yhdistää muun muassa samanlainen ajatus tilitoimistoliiketoiminnasta. Erityisen tärkeäksi koetaan, että jokaisella asiakasyrittäjällä on oma nimetty vastuuhenkilö, joka oikeasti tietää ja tuntee asiakkaan liiketoiminnan.

-Koko kaupantekoprosessi on ollut erittäin sujuva, sillä olemme samanhenkisiä. Suurin huoli meillä oli koko prosessin alkajaisiksi, että miten henkilökunnasta ja asiakkaista pidetään huolta. Emme ikinä haluaisi yrittäjille kasvotonta palvelua. On myös hienoa, että saamme kaupan myötä tarjottua asiakkaillemme lisäpalveluja, toteaa LR-Laskenta Oy:n toinen entinen osakas Sirpa Wikholm.

-Uskomme, että pystymme mukaantulomme myötä kehittämään yhtiöiden liiketoimintaa ja prosesseja niin sisäisesti kuin myös asiakkaiden suuntaan. Tästä hyvänä esimerkkinä voisi olla sähköisten ohjelmien mukaantulo. Nämä virtaviivaistavat molempien osapuolien arkea ja tuovat ennen kaikkea uusia helpotuksia asiakasyrittäjän arkeen, kertoo Virta.