Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Henkilö sahaamassa puuta sirkkelillä.
18.3.2024 klo 10:28
Uutinen

Riskirahoitus voi olla kasvun edellytys: ”Pääomasijoittajat ovat tervetulleita Lappiin”

Lappi kiinnostaa sijoittajia ja sillä on valtavasti mahdollisuuksia kehittää taloudellista toimeliaisuutta ja luontoarvoja rinnakkain, toteaa Pääomasijoittajat-yhdistyksen toimitusjohtaja Anne Horttanainen.

”Pääomasijoittajat ovat tervetulleita Lappiin! Vastuullisuus on kaikkien otettava huomioon rahoituksessa. Se liittyy jatkossa kaikkeen”, toteaa Finnveran aluepäällikkö Risto Koskiniemi, joka osallistuu yhtenä asiantuntijana Lapin Yrittäjien Verkostoilla vaihdoksiin -omistajanvaihdoshankkeen tilaisuuteen Torniossa tiistaina 19.3.2024 klo 12 alkaen.

Lapin Yrittäjät järjestää tilaisuuden yhteistyössä Lapin Kauppakamarin Mustaparran päämajan Vintissä. Paikalle on tulossa noin 30 pääomasijoittamisesta kiinnostunutta. 

Vastuullisuus sekä vihreä siirtymä ohjaavat jo nyt yritysten kehittämistä ja rahoitusta, ja niiden merkitys tulee jatkossa korostumaan, toteavat useat rahoitusalan ammattilaiset. Suomen pääomasijoittajien toimitusjohtaja Anne Horttanainen on Lapin Yrittäjien kutsusta nykyisessä roolissaan Lapissa ensimmäistä kertaa.

”Lappi kiinnostaa sijoittajia ja sillä on valtavasti mahdollisuuksia kehittää taloudellista toimeliaisuutta ja luontoarvoja rinnakkain. Kestävä kehitys ja vihreä siirtymä ovat paitsi eettisesti oikea valinta myös taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa. Lapin potentiaali tällä alueella on valtava, ja yhteistyöllä voimme luoda kestävää kasvua ja houkutella investointeja, jotka hyödyttävät sekä ympäristöä että taloutta”, toteaa Horttanainen.

Rahoitus tuntuu olevan se ostajan löytämisen jälkeen se toiseksi vaikein asia, toteaa omistajanvaihdoskoordinaattori Seppo Selmgren

”Olen havainnut, että Lapin mahdollisuudet tunnetaan alueen ulkopuolella heikosti, toisaalta yrittäjät eivät osaa lähteä hakemaan pääomaa muualta kuin pankista ja ajatus vieraasta rahoittajasta ja väliaikaisesta osaomistajasta tuntunee myös vaikealta hyväksyä.”

”Toisaalta Lapin parhaat yritykset ovat tuotoltaan pelialan kasvuyritysten tasoisia. Riskirahoitus voi olla iso mahdollisuus yrittäjälle ja jopa kasvun edellytys. Kiinnostusta pitäisi olla. Tätä verkostoa ja toistensa tuntemusta olisi nyt hyvä saada lisää Lappiin”, hän jatkaa.