14.3.2018 klo 10:32
Uutinen

Robotiikkakiihdyttämössä liikkuu miljoonat – Mukaan pääsee 20 startup- ja pk-yritystä

Robot Unionin ensimmäisen hakukierros aukeaa huhtikuussa 2018. Hankkeen kahdessa avoimessa haussa valitaan 20 startup- ja pk-yritystä, jotka aloittavat kiihdytysprojektin.

Seuraavien kolmen vuoden aikana Robot Union valitsee 40 yritystä, jotka pääsevät kehittämään valmistus-, elintarvike- ja terveysteollisuuteen sekä julkiseen infrastruktuuriin liittyvää robotiikkaa.

Teknologian tutkimuskeskus VTT toimii hankkeen teknisenä koordinaattorina ja johtaa yli puolta hankkeen toiminnoista yhteistyössä FundingBox-yhteisön kanssa. Hankkeen suuruusluokka on kahdeksan miljoonaa euroa.

Kiihdyttämö tuo huippututkijat ja yrittäjät yhteen

Eurooppalaisen Robot Unionin kiihdytyshankkeen tavoitteena on löytää, tukea ja rahoittaa innovatiivisia robotiikkahankkeita. Tällä kannustetaan robotiikka-alalla toimivia startup- ja pk-yrityksiä kehittämään innovatiivista tekniikkaa, joka avaa uusia ja kansainvälisiä markkinoita.

– Robot Union tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden astua robotiikan ja tekoälyn maailmaan. Se pyrkii ratkaisemaan markkinoille tuloon ja teknologioiden kehittämiseen liittyvien korkeiden kustannusten aiheuttamat ongelmat, toteaa hankkeen tekninen koordinaattori Ali Muhammad VTT:ltä.

Muhammad mukaan Robot Union ‑kiihdyttämö tuo huippututkijat ja yrittäjät yhteen vauhdittaakseen robotiikka-alan innovaatioiden syntymistä Euroopassa”.

Kaksi hakua: mukaan pääsee 20 startup- ja pk-yritystä

Robot Unionin kahdessa avoimessa haussa valitaan 20 startup- ja pk-yritystä, jotka aloittavat 6–12 kuukauden kiihdytysprojektin.

Ohjelmaan valittu yritys saa korkeintaan 223 000 euroa käytettäväksi alkuvaiheen rahoitustarpeisiin. Parhaiten menestyville yrityksille on luvassa miljoonan euron lisäsijoitus, jonka jakavat Chrysalix Venture Capital ja Odense Seed & Venture.

Laaja tukiorganisaatioiden verkosto – Mukana eri alojen johtavia yrityksiä

Ohjelma tuo yhteen tutkimuskeskuksia, suuryrityksiä ja innovatiivisia startup- ja pk-yrityksiä.

Rahoituksen lisäksi yritykset saavat teknistä tukea Euroopan johtavilta robotiikka-alan tutkimuslaitoksilta, joita ovat Teknologian tutkimuskeskus VTT, Danish Technological Institute DTI, TU Delft, Tecnalia ja PIAP.

Osallistujilla on käytössään myös laaja kansainvälinen verkosto tunnettuja mentoreita, kuten Google, Airbnb, Ikea, Yahoo, Prisa ja Microsoft. Lisäksi mukana on valmistus-, elintarvike- ja terveysteollisuuden sekä julkisen infrastruktuurin aloilla toimivia johtavia yrityksiä MADE, Ferrovial Servicios, Arla Foods ja Fenin.

Robot Unionin mukava voi saada näkyvyyttä kansainvälisissä tapahtumissa: 4YFN Barcelona, ​​Slush ja Web Summit.

Kiihdyttämöhanke käynnistetään Euroopan komission Horisontti 2020 ‑ohjelman puitteissa. Robotiikkatapahtuma European Robotics Forum 2018 on käynnissä Tampereella 13.–15. maaliskuuta.

Robot Unionin kiihdytyshankkeista ja hakuprosessista: http://www.robotunion.eu

FundingBox on digitaalinen alusta teknologiayhteisölle, jonka kautta on mahdollisuus hakea rahoitusta: https://fundingbox.com/

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi