4.12.2018 klo 11:00
Uutinen

Rovaniemen Yrittäjät ry on valinnut Vuoden 2018 Yrittäjäksi Heikkinen & Puljula Oy:n Pertti Heikkisen

Myös Koneliike Korteniemen Ilkka Korteniemi, Lumise Oy:n Kari Kauhanen ja Hurjat kutsut Oy:n Samuli “Sime” Yliaska palkittiin Apukka Resortissa järjestetyssä yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Vuoden Yrittäjä
Pertti Heikkinen, Heikkinen&Puljula Oy / Reisswolf Finland

Pertti Heikkilän arkistopalveluihin, digitointiin, indeksointiin, tuhoamispalveluihin sekä tietosuojasäiliöihin erikoistunut yritys on omalla alallaan merkittävä toimija koko Suomessa. Yritys on kasvanut vajaan 20 työntekijän yritykseksi, jonka liikevaihto on noin kaksi miljoonaa euroa.

– Pertti Heikkinen on osannut monipuolistaa yhtiönsä palvelutarjoamaa jatkuvasti. Hän myy muun muassa sadan vuoden säilytyspalvelua. Hän kuuntelee asiakasta ja löytää ratkaisut yritysten tietoturvallisuuteen liittyvissä ratkaisuissa. Kansainvälisen yhteistyökumppaninsa Reisswolfin kanssa se voi kehittää palveluja kehityksen kärjessä, perustelee Rovaniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Esko Määttä.

Vuoden Kehitysyritys
Ilkka Korteniemi, Koneliike Korteniemi Oy

Tänä vuonna Vuoden kehitysyritykseksi valittu Koneliike Korteniemi on rohkeasti investoinut uusiin toimitiloihin ja toiminnan kehittämiseen. Yrittäjä Ilkka Korteniemi kehittää jatkuvasti moottorikelkkoihin, mönkijöihin, mopoihin, veneisiin, varaosiin ja tarvikkeisiin erikoistuneen yrityksensä toimintaa. Yrityksen liikevaihto on nykyisellään 10,5 miljoonaa euroa.

– Riskien hallitseminen on ollut Ilkka Korteniemelle tärkeää, mutta se ei ole estänyt hallittua riskinottoa. Hänellä on pysyvä, 15 työntekijän henkilöstö, jonka merkitys on suuri yrityksen toiminnassa, toteaa kehityspalkinnon luovuttanut Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä.

Vuoden Nuori Yrittäjä
Kari Kauhanen, Lumise Oy

Rovaniemen yrittäjät ry:n palkitseman menestyneen nuoren yrittäjän Kari Kauhasen yritys on keskittynyt tarkasti valotuotteisiin, joilla on vientiä jo 20 maahan Australiaa myöten. Kansainvälistymistä tukemaan yritykselle on avattu toimipiste mtös Ruotsissa. Yrityksen työllistävä vaikutus on Suomessa noin 18 henkilötyövuotta sekä Ruotsin Göteborgissa noin 5,5 henkilötyövuotta. Liiikevaihdoltaan yli kuuden miljoonan euron yrityksen pääpainona on vahvistaa verkkokauppaa jakelukanavana.

”Rovaniemi on mielestäni hyvä paikka verkkokaupalle. Tavaran saa päivässä Helsinkiin ja kolmessa päivässä Amerikkaan”, sanoo Kari Kauhanen.

Vuoden Sisu
Samuli “Sime “ Yliaska, Hurjat Kutsut Oy

Vuoden Sisu -palkinto myönnetään yrittäjälle, joka on huomattavan tai erityisen ponnistelujen avulla ansioitunut sekä onnistunut selättämään mahdolliset yrittäjyyden haasteet ja kääntänyt ne voitokseen. Samuli Yliaskan yrityksen liikevaihto saavuttaa tällä tilikaudella miljoona euroa. Hän työllistää Simerock-tapahtuman aikaan useita satoja henkilöitä ja käyttää merkittävästi rovaniemeläisiä alihankkijoita.

– Sime pyrkii hyvin laadukkaaseen, pitkäjänteiseen tapahtuman kehittämiseen: kaiken pitää toimia, jotta jengi tulee uudelleen. Hän tuo uusia elementtejä festivaaliinsa kuten e-urheilua, tubettajia ja uniikkeja ohjelmia, joilla huolehditaan festivaalin esiintyjistä aivan uudelle tavalla, palkintoperusteissa todetaan.