11.5.2021 klo 11:11
Uutinen

Ryhtyisitkö omistajanvaihdosmentoriksi? 

Omistajanvaihdosten mentoriohjelma starttaa nyt. Lähde mukaan kokeilemaan, olisiko vertaiskokemuksista sinulle hyötyä, ja toisaalta mitä voit mentorina saada kokemustesi jakamisesta ja yrittäjien sparraamisesta.

Omistajanvaihdos – yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos on monelle yrittäjälle kerran elämässä tapahtuva asia. Siksi siihen on vaikea valmistautua, kun ei oikein tiedä mitä kaikkea pitäisi pohtia ja selvittää. Eri alojen asiantuntijoita ja tietoa on tarjolla paljon, mutta mikä on tärkeää ja missä järjestyksessä juuri minun pitäisi ryhtyä asioita selvittämään ja tekemään?

– Olen kuullut sanottavan, että yrittäjää ymmärtää parhaiten toinen yrittäjä. Näin on hyvin todennäköisesti omistajanvaihdoksissakin. Siksi haen mentoreita ja aktoreita ensimmäiseen Omistajanvaihdosten mentoriohjelmaan Uudellemaalle. Ajatuksena on testata, löytyykö tällaiselle mentoritoiminnalle kysyntää ja mikä olisi toimivin muoto toteuttaa sitä, Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeen projektipäällikkö Arto Kämppi sanoo.

Jos olet tehnyt omistajanvaihdoksen ja haluat jakaa kokemuksiasi toiselle yrittäjälle, joka pohtii asiaa, lähetä viesti arto.kamppi@yrittajat.fi , jossa kerrot vähän itsestäsi ja millaisissa asioissa olisit valmis auttamaan.

Kaipaatko mentoria omistajanvaihdostilanteeseen?

Jos taas olet yrittäjä, joka pohtii milloin ja miten omistajanvaihdos pitäisi oikein tehdä ja haluaisit keskustella kokemuksista omistajanvaihdoksen tehneen yrittäjän kanssa, ilmoittaudu viestillä arto.kamppi@yrittajat.fi . Kerro omasta ja yrityksesi tilanteesta ja siitä millaisissa asioissa kaipaisit tukea.

Mentoritoiminnan idea on olla vapaaehtoistoimintaa, jossa ei liiku rahaa ja neuvot perustuvat omiin kokemuksiin. Erilaisille asiantuntijapalveluille on paikkansa, eikä tässä ole tarkoitus rakentaa niille kilpailevaa markkinapaikkaa, vaan ennemminkin kasvattaa omistajanvaihdosten määrää, jolloin markkina myös asiantuntijoille kasvaa.

Liity omistajanvaihdosaiheiseen Facebook-ryhmään

Liity Facebookissa ryhmään Vauhtia omistajanvaihdoksiin – Uusimaa | Facebook. Facebook-ryhmässä jaetaan tietoa ja esimerkkejä omistajanvaihdospalveluista ja onnistuneista omistajanvaihdoksista.

Kaikissa omistajanvaihdoksiin liittyvissä voit olla yhteydessä:

ARTO KÄMPPI Projektipäällikkö, Uudenmaan ov-hanke

puh. 040 354 7492

arto.kamppi@yrittajat.fi